[156] REflektor przedni

• Autor wątku Autor wątku olo156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak zamontujesz to daj foty - okropnie jestem ciekaw efektów, no i podaj całkowity koszt takiej operacji

Chętnie odkupię od Ciebie uszkodzona lampę

piotriix napisał:
Chętnie odkupię od Ciebie uszkodzona lampę
a tam będziesz odkupował - ja ci DAM ( tylko nie pamiętam jaka strone mam i chyba nawet nie bardzo uszkodzona )

Tak to wygląda teraz, czyli przed wymianą. Nawet nie miałem czasu umyć samochodu. Zresztą, pogoda teraz taka, że wjechał bym tam gdzie zrobione jest to zdjęcie i Alfa była by tak samo brudna ...

90820380dd05881a.jpg

andro34 napisał:
olo156 napisał:
Moim zdaniem nie, różnice są właśnie w odbłyśniku. Ale mogę się mylić ...

dokładnie :!:
świecenie angielskich lamp jast lustrzanym odbiciem świecenia lamp kontynentalnych :>>

budowa jest taka sama,tylko różnica jest w ustawieniu kątów świecenia żarówek w odbłyśniku i tego nie da się wyregulować niestety. ;//
jedynym wyjściem(jeśli chcesz się z tym bawić)jest rozmontowanie takiej lampy i wymiana odbłyśnika na prawidłowy(twój)...

tylko czy to się opłaci???

pozdrawiam!!!

W 159 jest przełącznik przy reflektorach, dzięki któremu zmienia ustawienie na ruch lewo bądź prawostronny, może w 156 tez tak jest.

Pzdr

A tak to wygląda dzisiaj

f0bc877a4b868749.jpg

73e2acbf1b18f3f7.jpg

Koszty:
1. Wymiana z regulacją = 80 zł (mozna zrobić samemu z wyjątkiem regulacji)
2. Przeróbka lamp z przesyłkami = 482 zł

W moim przypadku doszła konieczność dokupienia lampy, a że nie chciałem na tydzień zostawać bez auta, to kupiłem dwie i dałem obie do przeróbki.

OOO - grubo ! Zaje... to wygląda :D

Mam pytanko czy przerabiał ktoś lampy po FL ?

J.A.N napisał:
OOO - grubo ! Zaje... to wygląda :D

Ale naprawdę wato. Świecą rewelacyjnie. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie: Jak ja mogłem do tej pory jeździć z normalnymi światłami?

Odświeżę nieco temat związany z tym ustrojstwem zwanym reflektorami DEPO (srepo) w 156 -
dzisiaj zauważyłem że klosze strasznie się grzeją, czy to normalne :|?:

Syf z drogi zafajdał lampy a że klosze były gorące to wysechł i zrobiła sie skorupa

J.A.N napisał:
Odświeżę nieco temat związany z tym ustrojstwem zwanym reflektorami DEPO (srepo) w 156 -
dzisiaj zauważyłem że klosze strasznie się grzeją, czy to normalne :|?:

Syf z drogi zafajdał lampy a że klosze były gorące to wysechł i zrobiła sie skorupa
to jest standard.
Pozdrawiam.
- Rafał

J.A.N napisał:
No to pięknie... te lampy mnie wykończą :evil:

Zrób tak jak ja, kup dwie oryginalne lampy, daj do przeróbki i będziesz miał spokój.

Choć jeśli chodzi o nagrzewanie przedniej szyby w reflektorze, to jest to raczej wina technologii, bo to żarówki większość pobranej energii oddają w formie ciepła a nie światła.

Amortyzatory
Powrót