156- problem ze sprzęgłem

• Autor wątku Autor wątku belmondoo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

belmondoo

Guest
panowie mam problem z moją alfą 156 a dokładniej ze sprzęgłem. Mianowicie łapie ono bardzo wysoko do tego stopnia że nie jestem wstanie ruszyć z miejsca płynnie tzn. bez boksowania kół. czy istnieje możliwość regulacji czy muszę wymienić sprzęgło na nowe? orientujecie się jakie to koszta?

Nie ma możliwości regulacji bo skok zależy od dawki oleju tłoczonego przez pompę sprzęgła.

sprzegło

ale trzeba kupic całkowicie nowe czy raczej regenerowac stare??
Pozdrawiam

Kompletne sprzegło do twojej alfy to wydatek 600 zł.Sprzęgło z firmy Valeo nr katalogu valeo:821324.

Z tego co sie oriętuje można troszkę podciagnąć sprzegło jęsli nie jest elektroniczne (jest tam linka którą da się trochę przesunąć/skrócić), ale jest to tylko połowiczny sukces, najlepiej wymienić na nowe.

szamacz napisał:
Z tego co sie oriętuje można troszkę podciagnąć sprzegło jęsli nie jest elektroniczne (jest tam linka którą da się trochę przesunąć/skrócić), ale jest to tylko połowiczny sukces, najlepiej wymienić na nowe.
Co ty chłopie czytać nie umiesz? Skoro skok sprzęgła zależy od porcji tłoczonego przez pompę oleju - to o jakiej ty lince mówisz, skoro to jest sprzęgło hydrauliczne?
P.S. O żadnym elektronicznym nie słyszałem....

Amortyzatory
Powrót