[156] Problem z instalacją Tartarini

tom993

Nowy
Auto
155 V6
A wiec jak w temacie... Autko przejechalo juz na niej jakies 80-100kkm. Od jakiegos czasu zaczelo strasznie buczec po przelaczeniu na gaz. Buczenie wystepuje tylko przy obciazeniu (przspieszaniu badz pod gorke). Czasami przy moceniejszym wciskaniu gazu potrafi sie gaz wylaczyc i centralka zaczyna pikac. Myslalem ze za malo benzyny w baku ale przy polowie zbiornika dalej to samo. Wczoraj wydalwalo mi sie za gaz sie skonczyl ale po tankowaniu weszlo do butli tylko 20l - wczoraj mialem problemy zeby w ogole przelaczyc go na gaz - dzisiaj juz sie zalacza tylko buczy... Tak jakby byl problem gdzies z cisnieniem i przy mniejszej ilosci gazu cos nie halo... Dodam ze na benzynie zadnych problemow. odglosow, przyspiesza normalnie... Instalka to oczywiscie sekwencja.

a filtr kiedy wymieniales?

piotriix napisał:
a filtr kiedy wymieniales?

Dobre pytanie - nie wiem - jutro zapytam wlasciciela... Auto niedawno kupione i dopiero walnalem nim 1000km... A objawy jak rozumiem moglyby ew. pasowac??

Bylem w serwisie i wymyslili ze potrzebna jest wymiana reduktora bo niby podaje nie tak jak trzeba... Tylko osiagi i ogolna praca poza tym buczeniem jest ok... Czy to wg Was trafna diagnoza czy chca zedrzec kase?? Wymozdzyli ze moja kieszen bedzie lzejsza o 770 za reduktor + 80 za wymiane co mi sie oczywiscie nie usmiecha... Jest jakikolwiek sens bawic sie w regenracje reduktora?? Bo oni oczywiscie stwierdzili ze to bedzie o 100 taniej a pojezdze 1-2 miechy i zabawa zacznie sie od nowa...

PS Sorry za post pod postem ale chcialem podbic temat ;)

770 zl za reduktor wolne zarty gold kme 380 zl razem z elektrozaworem a to jest b.dobry reduktor ceny ogolnie sa w okolicach od 300 do max 380 zl wiec pytanie za co ta reszta.kup samemu w jakies hurtowni lub na alegro

Amortyzatory
Powrót