[156] Podświetlenie

Bielik

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1,9 JTD
Witam, dzisiaj zauważyłem [wcześniej jakoś nie zwróciłem na to uwagi], że nie podświetla mi się wskaźnik poziomu paliwa, pozostałe dwa tak...dodam, że kontrolka rezerwy świeci się...aha i nie mam zapalonej "żaróweczki" odpowiedzialnej za monitorowanie przepalonych żarówek. Pytanie: Co może być tego przyczyną i jak to naprawić?

wymien zaróweczke i bedzie po sprawie,a kontrolka od spalonych zarówek nie sygnalizuje spalenia sie zaróweczki podswietlenia wskaznika tylko swieci sie gdy zewnetrzne swiatła sie spala(oprocz mijania i długich)

Uff no to git, pytanie jak tam się dostać? Trzeba za pewne zdjąć zewnętrzny panel? Jak on jest zamocowany? Aha, jaka żarówka, żebym za wczasu mógł kupić... Sto pytań do, ale jakże pomocne odpowiedzi :mrgreen:

Właśnie dotarłem do tego...heh ileż to roboty... ale cóż :/ w ASO Fiata będą mieli takie żaróweczki?

a na pewno się spaliła? u mnie tylko nie łączyła, wystarczyło poruszyć:)

Nie wiem, nie świeci, próbowałem popukać i nic ;) a jak mam tam zaglądać to lepiej już mieć zapas, po co 2 razy odkręcać... Nie wiem tylko czy te żarówki są ogólnodostępne....

do podswietlenia wskazników sa ogólnodostepne.Kupisz je w sklepach motoryzacyjnych.Do podswietlenia pokreteł na serwisie kosztuja koło 40zł i ich w zwykłym sklepie niekupisz bo oprawki zarówek sa nietypowe.Można to rozwiazac wlutowujac zarowki w stare oprawki

rafal_n5 napisał:
do podswietlenia wskazników sa ogólnodostepne.Kupisz je w sklepach motoryzacyjnych.

Zmyliło mnie to, że są z taką pomarańczową wkładką, czyli wyciąga się spaloną z tej pomarańczowej wkładki i wkłada nową, dobrą, czy od razu kupuję się z nią? Są różne kolory? Gdzieś czytałem, że koleś kupił niebieskie...Sry za głupie pytania :oops:

o ile sie niemyle to kolory oznaczaja moc zarówki.Jezeli sa wyciagane to tylko kupic i włozyc a jezeli nie to kupic kompletne z oprawkami

No właśnie nie wiem czy są wyciągane, czy nie. Jak będą dostępne z oprawkami to wezmę takie, jak nie to wezmę bez oprawek i będę dumał.

Amortyzatory
Powrót