[156] Piękna bestia by CEHU

• Autor wątku Autor wątku CEHU
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

CEHU

Guest
Chciałem wam przedstawić moją dziewczynkę którą mam dość krótko bo od pół roku, zmian wizualnych praktycznie nie ma i raczej nie przewiduje żadnych, zmiany jeśli będą to tylko przy układzie napędowym:) i może w środku.
Wiec dana narodzin to 2000 rok. Kolor jak widać srebrny metalik, silnik jedyne słuszny 2,5 V6 oczywiście bez gazu. 4 poduszki, klima, siedzenia chyba welurowe:P, kierownica drewniana jak i konsola. To chyba na tyle, teraz parę świeżych zdjęć po dzisiejszej polerce.
Jeszcze jest na stalówkach i zimowych bucikach:)

Ostatnia edycja:
No nareszcie. :) Foty silnika i wnętrza i będzie dobrze.

No CEHU Bięknie :D :D.

Miło mi że się podoba:)

Właśnie Fierglu poprawił byś mi moja literówkę:)

Gratuluje furki.
Tylko domaluj czarne listwy w tylnym zderzaku, albo przednie wymień na czarne, bo widać od razu, że była malowana..

Piękna bella, szerokiej i bezawaryjnej jazdy

Gratuluje furki.
Tylko domaluj czarne listwy w tylnym zderzaku, albo przednie wymień na czarne, bo widać od razu, że była malowana..

Nom trzeba będzie to zrobić, raczej pomaluje te z tyłu pod kolor, przedni zderzak po wymianie został tak pomalowany i całkiem to wygląda;)

CEHU sam możesz edytować tytuł .Post - Edycja - zaawansowana edycja .

Dziewczynka stoi już na letnich kapućkach i aluskach.
Przy zmianie kół od razu sprawdziłem dla czego jest tak nisko że wjeżdżanie pod krawężnik wyższy niż 15 cm stanowi problem i prawie zawsze ocieram kolektorem i miską. Powód sprężyny eibach -30 przód i -25 tył.
Oczywiście nie mam zamiaru ich zmieniać, bo prowadzi się na nich miodnie. Ale z tego co widzę amortyzatory są seryjne. Co myślicie o zmianie na bilstein B6, jak to się będzie z sprężyną progresywną sprawdzać?

Co użytkownik to opinia. Mnie doradzają nic nie kombinować, bo zawieszenie w 156 jest i tak super zestrojone, a każda kombinacja powoduje odejście od tego zestrojenia - i coś w tym jest... Ale jak lubisz poszaleć po torze... Czemu nie. :-)

Ja mam serię... Teraz wymieniam górne wachacze - również na seryjne (oryginały). Poza tym wstawisz coś co kosztuje 2x albo 3x więcej, a pojeździsz po polskich drogach tyle samo albo krócej, więc skoro nie jeździsz po torze, to zawiecha standardowa - wszelkie obniżenia i utwardzenia spowodują, że krócej pojeździsz.
Przynajmniej z mojego punktu widzenia :-)
Jeśli masz inny pogląd to przecież nikt Cię na siłę nie będzie przekonywał :-) to nie forum VW :-P

Hehe... wiadomo każdy ma inne zdanie, tyle że sprężyny są naprawdę git i nie mam zamiaru ich zmieniać, ale o zmianie amorków trzeba by już pomyśleć i tu nasuwa się pytanie, czy przy progresywnych sprężynach seryjny amor nie będzie bardziej dostawał w dupę niż B6 z tą sprężyna, pewnie wtedy z kolei zaczną w dupe dostawać wszelkie elementy gumowe zawieszenia. Rozwiązaniem mogło by być nabicie poli. zamiast gumy. Ale jedyny samochód jakim jechałem na poli i bilu to fiat 128 ale to typowa rajdówka więc nie ma tam miejsca na komfort. A więc czy mocno będę czuł po nerkach takie zestawienie w 156??
nie to żebym był miękki 1.5 roku jeździłem po wrocławskich ulicach malcem na bilach z nastawami asfaltowymi więc wiem co to beton:D Ale jednak jak by nie patrzeć włoszkę kupiłem jako dupowóz:)

Amortyzatory
Powrót