[156] montaż alarmu

Komora silnika - koło filtru kabinowego jest gumowa zaślepka pod nogi pasażera.

to pozostaje tylko jak sie dostac do tej wiazki z drzwi bo widze ze wpada w karoserie ale w srodku jej nie widac nigdzie.

dokładnie o kable centrala zamknij/otwórz bo niby kabel z czujki znalazłem ale do końca nie mam pewności ze to on :)

to może podepnij się pod centralkę zamka
powinna być za tylną kanapą (tak było pisane na forum)

a nie koło schowka pasażera ? za tylną kanapą nic nie maiłem jak rozbierałem ją.

był gdzieś temat że centralka znajduje się pod półką tylną
ale powtarzam to co było napisane
faktycznie jest pod schowkiem
z tyłu jest element radiowy do centralki
sorki za zamiesznie

Ostatnia edycja:
Nie lepiej zasilanie alarmu wziąść Ci spod kierownicy? Najczęściej najgrubszy przewód to masz stałe +12V. Ewentualnie później możesz zobaczyc czy nie gaśnie po przekręcniu stacyjki i podczas odpalania.

---------- Post dodany o godzinie 14:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:14 ----------

Nie lepiej zasilanie alarmu wziąść Ci spod kierownicy? Najczęściej najgrubszy przewód to masz stałe +12V. Ewentualnie później możesz zobaczyc czy nie gaśnie po przekręcniu stacyjki i podczas odpalania.

W wiązce w progu kierowcy przewód biały - otwórz, niebieski - zamknij. Sprawdz próbowką. Podłącz zabkę pod masę i wkuj się w dane przewody. Otwieranie i zamykanie się centralnego bedzie oznaczac ze to te przewody. I nie trzeba grzebac w drzwiach.

Wiązke mam otwartą i już w niej kopałem, a kwestia tak że mam dwa niebieskie i trzy białe, podpoiłem centralkę do zasilania (do testów), wpinałem się sterowaniem do tych przewodów słyszę że centralka pracuje, ale zamki bez echa. temu myśle że to nie w tej wielkiej wiązce ale będe próbował.

Ostatnia edycja:
kolego wiązka która idzie do drzwi kierowcy,uważnie sprawdź jest tam jeden prawie cały niebieski ale ma cieniutki pasek biały przewody które cię interesują to biały i niebieski powinny być cieńsze od pozostałych.

Majkel156 napisał:
kolego wiązka która idzie do drzwi kierowcy
Tylko do tej wiązki nie umie się dostać widze ze wpada w karoserie i w kabinie już jej nie potrafię odkopać mam tylko dostęp do wiązki w progu.

musisz odsunąć dywn i wygłuszenie, jęsli nie robisz tego w garażu(ciepłym) to przy tych temp. możesz mieć problem wszystko staje się twarde, i zdjąć z zaczepów tą wiązkę( tak jest na zaczepach plastikowych)-przynajmniej u mnie jeszvze była

tak właśnie robie w cieplutkim garazy z tym ze te grube wyglusznie idzie az pod deske i nie mam jak go odgiac kurcze dzis juz musze to skonczyc a nie ma weny.

E:
Znalazłem w progu sterowanei zamkiem biały i niebieski oraz krancowke :) teraz pozostaje zasilanie centralki i syrena z komory silnika hmm.

Kurcze nie macie innej wizji dostania sie z komory do kabiny od strony kierowcy bo tam od filtra to masakra rozkopalem i znalazłem filter wentylator ale nie ma opcji w kabinie puszczania kabla az pod kierownice od pasażera.

Ostatnia edycja:
jak zdejmniesz wycieraczki, podszybie to od strony kierowcy będziesz miał gumową zaślepkę przez ten otwór dostaniesz się do gniazda bezpieczników i bez problemu do aku, miłej zabawy.

To dziś małe zdziwko rano wsiadam a akumulator echo chyba centralka wsysła prąd. A masz jakaś dobrą metode do zdjęcia wycieraczek ?

delikatnie zdjąć zaślepki odkręcić i delikatnie nimi poruszać góra dół, przyciśnij na końcu krótkiego 1-ego ramienia w dół i całóść do góry i tak kilka razy.

z plastikami delikatnie przy tych temp.

Pozwodzenia, ja jutro idę kończyć alarm u siebie i zrobić to jak to bocian nazwał falow me ;)

Witam
Powracając do mojego kochanego alarmu jestem po wymianie centralki vulcan II ale problem nadal istnieje czyli mam cos takiego podpięte mam tylko sterowanie zamkiem krańcówkę zasilanie i masę diodę, nie podpinałem odcinki syreny wstrząsów-ki na centralce czy mam czas 0,5sek czy 3,5sek objawy są że zamknę drzwi z pilota minie parę sekund i zaczynają migać kierunkowskazy objawy jakby alarmował.
Ktoś się spotkał z czymś takim ?

Pozdrawiam

Podłącz syrene będziesz na 100% wiedział czy alarm wyje czy nie. Zawsze możesz ją wyłączyć kluczkiem jesli syrena w takowy jest wyposażona. Nie znam tej centralki, którą zainstalowałeś, ale musi mieć cos takiego jak odczyt pamięci alarmu. Zobacz z czego się włącza.

Podłącze dziś na próbę syrenę ale to raczej nie zmieni faktu że po za zbrojeniu pojawia się migotanie kierunków, w alarmie jest opcja zapamiętania z tym że pisze w instrukcji jak miało miejsce alarmowanie to po rozbrojeniu będzie informował czterokrotnym sygnałem syreny.
wiedzmaak widzę że blisko mnie jesteś :)
pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót