• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Moduł domykania szyb

C

CEHU

Guest
Witajcie

Poszukiwałem podobnego tematu ale jakoś nie znalazłem :(
Do rzeczy, strasznie denerwuje mnie brak domykania szyb w mojej alfie 3 raz zostawiłem otwartą szybę, po pasażer zapomniał :roll:
Posiadam alarm z centralnym i imo, wszystko seryjne. Gdzie dostane moduł który da się wpiąć w to wszystko by domykał mi szyby i czy jest to jakieś skomplikowane :?:

Re: Moduł domykania szyb

CEHU napisał:
Witajcie

Poszukiwałem podobnego tematu ale jakoś nie znalazłem :(
Do rzeczy, strasznie denerwuje mnie brak domykania szyb w mojej alfie 3 raz zostawiłem otwartą szybę, po pasażer zapomniał :roll:
Posiadam alarm z centralnym i imo, wszystko seryjne. Gdzie dostane moduł który da się wpiąć w to wszystko by domykał mi szyby i czy jest to jakieś skomplikowane :?:

Zeby nie zasmiecac zapraszam napisz na PRIVa. Pogadamy w temacie ;)

sam bym chętnie cos takiego załozył w swojej 156
rozwińcie temat nie tylko na priv :) :lol:

Przyłączam się do prośby norbiwolow.

<krzyczy> showtime takimi rzeczami należało by się dzielić a inne załatwiać na PW :P

przykład:
http://allegro.pl/item484950250_automatyczne_domykanie_szyb_gold_na_4_drzwi_gw12m.html

Jakiś czas temu badałem temat, znalazłam za ~ 50 zł taki moduł zgodny z Alfa, dla 4 szyb i szyberdachu. Integrował się z centralnym, i miał dobrą opcję:
jak wiadomo np. w 156 po wyłączeniu wszystkiego, szyba ani rusz, musi być MAR, ten moduł jednak zamykał szyby mimo tego.

Koszt instalacji.
Rozmawiałem ze znajomym elektronikiem (naprawia komputery i elektronikę we francuzach), powiedział że za 4 piwa mi to zrobi.
Zapytałem oczywiście o jakość tego produktu, bo 50zł to dziwnie niska cena. Powiedział ze montował takie od 30-80zł z Allegro, i żadnych problemów nie miał (zamontował 4 szt.).

Dominik

b.piotrus napisał:
dominik.m napisał:
Z tego co zrozumiałem z opisu aukcji, to ma wewnętrzny "akumulator" z którego korzysta w trakcie domykania szyb, a teraz pytanie, czy takie urządzenie nie będzie rozładowywać akumulatora przy dłuższym postoju?
z tego co już wyczytałem i się dowiedziałem urządzenie działa tylko w tedy kiedy dostaje sygnał z centralnego, więc raczej nie powinno.

Jak ktoś już to wzuci u siebie, to proszę o info, jak działa, co z poborem prądu z akumulatora, i jaki koszt montażu u normalnego elektryka (nie za 4 piwa) ;)

P.O.Z.D.R.O.

Też jestem zainteresowany takim bajerem :P bardzo mi brakuje tej funkcji w alfie. Chętnie będę śledził temat. Co do tego modułu z allegro, to wie może ktoś gdzie znajduje sie silniczek zamka centralnego?? Interesuje mnie też dokąd idę te trzy przewody: biały, czarny, fioletowy??

będę wrzucał to do siebie pod koniec miesiąca to zdam relacje :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót