• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

156 lift Xenon, Led, halogen?? Problem

Auto
156 1.9 JTD 85kW 2003r. sedan
Witam,

Zakupiłem światełka z pojedynczą soczewką. Do tego zestaw HID z żarnikami 6000
Mam kilka pytań...
Czy światła pozycyjne powinny świecić nawet wtedy gdy włączymy światła mijania?
Czy jest opcja zakupu żarówki halogenowej H1 barwą zbliżonej do światła emitowanego z żarnika 6000?

Proszę o poradę

Tak, pozycyjne świecą cały czas, jak widać że za bardzo żółte to możesz spróbować ledy ale can, żeby błędu nie wywalało.
Co do H1 to chyba jedyną opcją są jakieś markowe żarówki (np. Philipsa) oznaczane jako ultra blue / xenon (nie pamiętam dokładnie nazw), ale i tak będzie widać różnicę

6000K to zupełnie niebieskie światło,które na pewno nie jest najbardziej optymalne dla poprawy widoczności(a o to Tobie chodziło).Nigdy żadna żarówka halogenowa nie będzie świeciła nawet zbliżoną barwą.
Pozycyjne świecą z innymi w każdym aucie i tak musi być bo w razie przepalenia żarówki mijania miałbyś stronę bez oświetlenia.

Z własnego doświadczenie powiem, że te wszystkie postojówki LED są nic nie warte oczywiście mowa o tych w granicach cenowych do 15zł za szt. Miałem już 2 komplety jedne całkowicie białe a drugie z lekką poświatą błękitną i każda po pół roku zaczynała mrugać, puszczają luty na diodach i zaczyna się dyskoteka. Kupię chyba jakieś philipsy t4w blue vision i będę miał spokój a i wyglądać może będą nie najgorzej przy xenonach.

6000K niebieskie? Może w chińskich Xenonach. Moj HID 6000K jest biały z bardzo leciutką poświatą niebieskiego. Jak znajdę chwilkę to zrobie zdjęcie na białej ścianie.
Postojówki w porównaniu do żarników są żółte i wygląda to tragicznie :(

Dodano po 5 minutes:

attachment.php

Załączniki

• hid-newcolorchartwithinfo.jpg
    hid-newcolorchartwithinfo.jpg
    25.8 KB · Wyświetleń: 553
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót