• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Kupno, rozsadna cena?

R

Romales

Guest
Alfa 156 :>> , drewniano w srodku, klima, nie wiem ile dokladnie poduszek,napewno wiecej niz 2, wszystkie elektryczne szyby, nie ma skory, fotele z miesistego i przyjemnego materialu.Ogolnie auto z raczej pewnego zrodla i wyglada fenomenalnie.Przebieg 120 tys. silnik 1.9 JTD 2000 rok
I teraz moje pytanie, jaka jest w miare rozsadna cena za to auto ??Wlasciciel chce 20 tys. wiem, ze trzeba targowac ale ile ?!
aha i czy sprzeglo w tym autku chodzi raczej miekko czy twardo ?

Kolego takich tematów jak Twój było juz bardzo dużo.. Poczytaj najpierw forum a się wszystkiego dowiesz...

Nikt tutaj Ci nie powie czy warto czy nie, auta nie kupuje sie na odległośc, wszystko tzreba widzieć, więc bardzo Cie proszę przejrzyj forum i nie zaśmiecaj Nam tutaj :evil:

Prośba do moda o zamykanie tego typu postów, są bez sensu...

Pozdrawiam

Alfamaniak156 napisał:
Kolego takich tematów jak Twój było juz bardzo dużo.. Poczytaj najpierw forum a się wszystkiego dowiesz...

Nikt tutaj Ci nie powie czy warto czy nie, auta nie kupuje sie na odległośc, wszystko tzreba widzieć, więc bardzo Cie proszę przejrzyj forum i nie zaśmiecaj Nam tutaj :evil:

Prośba do moda o zamykanie tego typu postów, są bez sensu...

Pozdrawiam

Jak czytam takie teksty to robi mi się niedobrze, zrozum kolego że dzięki nowym postom i pytaniom to forum żyje, co z tego że ten temat był kiedyś tam poruszany? Jest wielu nowych użytkowników którzy mogli by wnieś coś nowego do tego tematu a tego nie robią jak widzą że problem pochodzi sprzed trzech lat. Ciągłe pisanie że coś już było to balsamowanie i uśmiercanie dyskusji na forum. Więcej wyrozumialości, dzięki powtarzaniu tematów w dyskusji mogą uczestniczyć coraz to nowsi forumowicze, dyskusja się ożywia a strona tętni życiem!

Romales, kolego ja takie autko przywiozłem sobie z Holandii po trzech miesiącach szukana bo 99 % alf które oglądałem miało przebieg ponad 300 tyś .kupiłem w serwisie alfy przebieg 127 tyś najlepsza dostępna opcja książka serwisowa prowadzona do dnia zakupu rok 1999 1,9 jtd zapłaciłem za nią 15.900 + opłaty ale warto było zrobiłem 40 tyś i wymieniłem czujnik wału
gardlo, masz rację pora skończyć z faszystowskimi metodami co się podoba to jest a co się nie podoba to się wytnie
jest nowy Alfamaniak to niech się pyta za pytanie nie biją więcej się dowie mniej będzie pytał
Romales, u mnie sprzęgł chodzi lekko i miekko

Przepraszam jesli pytam o glupoty i kogos zdenerwowalem :mrgreen:
To moje pierwsze auto, nie mam zamiaru kupowac jakiegos niemieckiego badziewia albo japonczyka, ktorym jezdza wszyscy, dlatego wypytuje o rzeczy byc moze dla kogos oczywiste.Patrzylem na forum ale srednio znalazlem odpowiedz, tak chcialem zapytac zwyczajnie, w koncu forum od tego jest (?) :D
Zakochalem sie w tym autku poprostu.
Mam zamiar targowac na 18 tys. sprzeglo jest twarde jak w sportowym aucie, to zle? Myslicie ze ta cena z pewnego zrodla to zdzierstwo?
W sumie w glebi serca juz sie zdecydowalem na to auto, ale nie chce zeby ktos mnie oszukiwlal, nie chce przeplacac, zrozumcie :)

Kto pyta nie błądzi,a kto nie ma ochoty niech nie odpowiada i siedzi cicho :x

Romales, jak ci się podoba i przebiegu jesteś pewien to kupuj ;)
auto i tak się kupuję sercem a 18 tyś to rozsądna cena za dobrą alfę w tym roczniku a co z tego ze kupisz za 15tys wraka a 7 tyś w nią włożysz

Z tego co sie dopatrzylem na forum to twarde sprzeglo = wymiana ? ile to moze kosztowac ? :)

Romales, jak wymienisz sprzęgło= tarcza + docisk+ łożysko wyciskowe + robocizna ok 1000 zł poza serwisem

witam ,na początek drodzy userzy / matrix156 , gardlo / proponowałbym poczytać regulamin!! Póżniej dopiero brałbym się za krytykę.

gardlo napisał:
Jak czytam takie teksty to robi mi się niedobrze

Zażyj Aviomarin :lol:

piotriix napisał:
witam ,na początek drodzy userzy / matrix156 , gardlo / proponowałbym poczytać regulamin!! Póżniej dopiero brałbym się za krytykę.

Nic dodać nic ująć :D

Pozdrawiam

Sprzęgło jak jest twarde to jest do wymiany. Ja tak miałem. Jak napisał poprzednik cena sprzęgła z Valeo + wymiana to ok. 1000 zł. Radzę ci tez aby mechanik obejrzał koło dwumasowe. Za jednym rozebraniem połowy auta:)
Cena 1200 zł z Valeo.Pozdrawiam

gardlo, cześć tez dostałeś ostrzeżenie za występ publiczny od moderatora

matrix156 napisał:

A ja na to chłe, chłe, chłe, chłe :mrgreen: tylko niech później nie biadolą że nie ma nowych postów na forum, bo wszystko już wcześniej było, chłe, chłe. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Z tego co zauważyłem zakazane tematy to między innymi: wszystko co dotyczy ceny i czy warto kupić, oczywiście falujące obroty (nowe posty na ten temat powinny wogóle być automatycznie usuwane bo to już było tyle razy że aż skandal), pytania nowych w zakresie co się psuje najczęściej i czy alfa jest awaryjna (to działa na wyjadacza forumowego jak płachta na byka), rozrząd - co wymieniać i za ile (było, było, było), jaki olej polewać (oczywiście motul, ew. selenia - ale to było tyle razy że nogi się uginają), etc... Generalnie więc wszystko co dotyczy alfy 145/146/155/156/166/gtv/gt/ zostało już kiedyś poruszone w którymś z wcześniejszych wątków, warto więc rozważyć koncepcję zlikwidowania opcji "nowy temat" do czasu pojawienia się na rynku większej ilości 159.
Nie wiem czy w tym momencie nie łamię jakiegoś punktu regulaminu - pewnie tak (ale nie chce mi się tego sprawdzać), nie wiem też czy sprawy nabijania sie z zakazywania powtarzania wątków nie były już wcześniej poruszane i czy w tym momencie właśnie bezczelnie czegoś nie powtarzam za co serdecznie przepraszam i w razie konieczności mogę złożyć sromotną samokrytykę.
Oczywiście przepraszam kolegę założyciela tematu za to że z mojej wypowiedzi nic się nie dowiedział a jej treść porusza kwestie daleko niezwiązane z jego problemem.

matrix156 napisał:
radze pocztać za co dostałeś ostrzeżenie

gardlo napisał:
A ja na to chłe, chłe, chłe, chłe tylko niech później nie biadolą że nie ma nowych postów na forum, bo wszystko już wcześniej było, chłe, chłe.
j.w.
wystarczy zapoznac sie z regulaminem

gardlo napisał:
A ja na to chłe, chłe, chłe, chłe tylko niech później nie biadolą że nie ma nowych postów na forum, bo wszystko już wcześniej było, chłe, chłe.
Z tego co zauważyłem zakazane tematy to między innymi: wszystko co dotyczy ceny i czy warto kupić, oczywiście falujące obroty (nowe posty na ten temat powinny wogóle być automatycznie usuwane bo to już było tyle razy że aż skandal), pytania nowych w zakresie co się psuje najczęściej i czy alfa jest awaryjna (to działa na wyjadacza forumowego jak płachta na byka), rozrząd - co wymieniać i za ile (było, było, było), jaki olej polewać (oczywiście motul, ew. selenia - ale to było tyle razy że nogi się uginają), etc... Generalnie więc wszystko co dotyczy alfy 145/146/155/156/166/gtv/gt/ zostało już kiedyś poruszone w którymś z wcześniejszych wątków, warto więc rozważyć koncepcję zlikwidowania opcji "nowy temat" do czasu pojawienia się na rynku większej ilości 159.
Nie wiem czy w tym momencie nie łamię jakiegoś punktu regulaminu - pewnie tak (ale nie chce mi się tego sprawdzać), nie wiem też czy sprawy nabijania sie z zakazywania powtarzania wątków nie były już wcześniej poruszane i czy w tym momencie właśnie bezczelnie czegoś nie powtarzam za co serdecznie przepraszam i w razie konieczności mogę złożyć sromotną samokrytykę.
Oczywiście przepraszam kolegę założyciela tematu za to że z mojej wypowiedzi nic się nie dowiedział a jej treść porusza kwestie daleko niezwiązane z jego problemem.

witam!!!z twojej wypowiedzi można wywnioskować jedno.skoro większość tematów została kiedyś poruszona i wszystko zostało napisane oraz wyjaśnione,to forum już jest nie potrzebne... :|?:
no może tylko dla starych bywalców i wyjadaczy
:D
ja,prawie rok temu byłem zielony w temacie alfy,nigdy wcześniej nie miałem i nie naprawiałem takiego samochodu...
aż do teraz!!!
los tak chciał,że kupiłem moją alfinkę z walniętym rozrządem,i sam się na niej uczyłem poznając to auto coraz lepiej.nie powiem dała mi ostro popalić,miałem też chwile zwątpienia,włącznie z wymianą silnika :(((
dzięki temu forum dowiedziałem się dużo naprawdę ważnych rzeczy,które przydają się w eksploatacji i naprawach,jest to kopalnia wiedzy opartej na faktach a nie jakieś tam teorie mądralińskich...
teraz moja alfa jeździ super i daje mi mnóstwo zadowolenia!!!
powiem szczerze, nie chcę innego samochodu :D

byc może kiedyś zmienisz auto na innej marki. i zarejestrujesz się na forum jej dotyczące...
wówczas będziesz tak samo zielony i chłonny wiedzy jak ci nowi teraz... :?:

andro34 napisał:
witam!!!z twojej wypowiedzi można wywnioskować jedno.skoro większość tematów została kiedyś poruszona i wszystko zostało napisane oraz wyjaśnione,to forum już jest nie potrzebne...

Z mojej wypowiedzi tego akurat wywnioskować nie można.

Amortyzatory
Powrót