[156] Kolor tapicerki

puotek

Nowy
Auto
156FL Q2
Witam,
Pomyślałem sobie, że skoro moja wyobraźnia zawodzi, to może alfoholicka brać mi pomoże.
Otóż chodzi o dobór koloru skórzanej tapicerki do 156 w kolorze Amazzonnia Verde, czy jakoś tak, zielony taki w każdym razie.
Jaki kolor będzie pasował? Jaki nie będzie się gryzł z kolorem nadwozia?
Ma ktoś jakieś pomysły, bo moje są na wyczerpaniu, a chętnie bym zmienił wnętrzne, bo jakoś tak... szaro buro i ponuro... może to przez pore roku, nie wiem, ale waszych sugestii i tak chętnie wysłucham ;)

Tak z ciekawości zapytam... Ile kosztuje taka zmiana:) ? Czy to jest robione u tapicera może? Bo niestety mam problem z tym, że poprzedni właściciel mojej alfy zostawił 4 dziury po śrubkach w tapicerce (prawdopodobnie przymocował sobie na stałe GPS-a) i bardzo mnie one denerwują. Niestety nie mam pomysłów jak to naprawić, a nie wiem czy obicie tego skóra będzie ładnie wyglądało. Może coś doradzisz?

masz szarą podsufitkę , szare słupki... więc :arrow:

zielone metaliki świetnie komponują się z beżowymi skórami (patrz Jaguar w kolorze British Racing Green) ...niestety beżowe skóry słabo się komponują z wnętrzem 156

kolega z 4 dziurami - w czym są te dziury ? w skórze na fotelu czy w desce ?

obserwator737 napisał:
masz szarą podsufitkę , szare słupki... więc :arrow:

kolega z 4 dziurami - w czym są te dziury ? w skórze na fotelu czy w desce ?

Witam i dzieki za zainteresowanie. Dziury są na desce rozdzielczej, tuż nad tymi trzema zegarami (paliwo, temp., godz.) Poprzedni właściciel umocował sobie tam GPS-a ;//

obszycie deski skórą będzie wielokrotnie droższe niż zakup deski z auta na części ;//

inna opcja - ludzie którzy kleją klapki airbagów dadzą radę jako-tako zamaskować te dziury

kolejna opcja - szpachlówka do plastiku , później punktowo pomalować pędzelkiem

a może da się tam coś przyczepić ozdobnego ? jakiś emblemat , modelik AR ?

kozmozzdeska-final6.jpg

foto pobrane z polska jazda z profilu kozmozza.

Można zapytać Kozmozza z Alfa Clubu ile zapłacił za zrobienie takiej deski. Bo to chyba jest oryginał obszyty skórą :) Java car design pewno takie cuda robi ale oni się cenią, może Kozmozz to gdzieś zrobił taniej :)

Cena jaka zaplacil Kozmoz nie jest miarodajna, chociazby dlatego, ze on robi projekt we wspolracy z roznymi firmami, ktore w ten sposob sie promuja, a ponadto ma jeszcze spore rabaty.
Pozdrawiam.
- Rafal

zgadza się, ale nawet jak by to miał taniej daje to jakikolwiek zarys ceny takiej modyfikacji a tak to nie wiadomo czy to oscyluje np. w okolicach 1tys zł czy też może kolo 3 tys zł

obserwator737 napisał:
zielone metaliki świetnie komponują się z beżowymi skórami (patrz Jaguar w kolorze British Racing Green) ...niestety beżowe skóry słabo się komponują z wnętrzem 156

Znajdziemy jakiś złoty środek?

namawiam na jasno-szare , na żywo wyglądają fenomenalnie ...i pasują do plastików na słupkach oraz do podsufitki

sam mam skóry które były szyte przez bardzo dobrego fachowca , sama skóra pochodzi z fabryki www.pasubio.com (dostawca skór dla grupy Fiat) , część skóry jest gładka a część perforowana - dokładnie jak w oryginale

czyli skóra w twojej GT to nie oryginał ?
bardzo ładnie sie prezentuje aż jestem zszokowany że to robione dodatkowo

Rozważam normalną, czarną skórę - przynajmniej jest pewność, że nie wyjdzie śmiesznie :oops:

Ale jak się będzie komponować jasna tapicerka z czarną deską w zielonym samochodzie? :lol:

Ja mam jasne fotele w zielonym samochodzie. Jak jesteś zainteresowany to wejdź w link w moim podpisie do polskiej jazdy.

jasno-szary lepiej komponuje się z czernią niż beżowy (pomijając kwestię podsufitki i słupków w 156)

co do koloru auta - cóż , poszukaj w sieci jakiegokolwiek auta w podobnym kolorze i popatrz
jak się komponuje z różnymi skórami

tak wyglądały skóry w mojej poprzedniej AR czyli w przedliftingowym 156SW :

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ce6f54677099a0cc

jeszcze dodam tylko że w większości marek wolę jasnobeżowe skóry (tzn w takich gdzie reszta wnętrza pasuje kolorystycznie do beżu a nie tak jak w AR - panel srebrny albo grafit , sufit słupki - szare , skóra - beż itd)

może inaczej - chcesz kupić używki czy uszyć nowe?

z tych linków wolałbym beż bo jasno w aucie (tyle że bym bluźnił na podsufitkę i słupki)

...no opcjonalnie można zmienić kolor słupków i podsufitki tylko jest z tym trochę zabawy (trzeba lakierowac na mat części plastikowe - rączki itd)

obserwator737 napisał:
może inaczej - chcesz kupić używki czy uszyć nowe?
A jakie to ma znaczenie?
Jak znajdę coś odpowiedniego, używanego, to czemu nie

A jeśli nie znajdę, to uszyję ;)

Ja również jestem amatorem jasnych wnętrz, dlatego czuję, że w moim trzeba coś niecoś zmienić.

Zaintrygowałeś mnie zmianą koloru podsufitki i plastików. Jestem ciekaw jakie będą tego koszta...

Amortyzatory
Powrót