[156] jakie ramiona wycieraczek?

• Autor wątku Autor wątku santi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

santi

Guest
w mojej belli odszedl lakier z oryginalnych ramion wycieraczek. chce je wymienic i tu pytanie do forumowiczow.
czy wymieniac na oryginalne AR, czy moze znacie jakies dobre zamienniki, ktore beda wytrzymale (lakier nie zejdzie) a troche tansze niz oryginaly AR?

Re: jakie ramiona wycieraczek?

ja założyłem płaskie Boscha za 150pln komplet i spokój, ładnie pracują i dobrze przylegają

Domyślam się, że chodzi o to, że jak potrafisz zdjąć samo pióro, to nie masz zintegrowanych.
Jednak zastanawia mnie fakt, czy np. wychodziły 156 ze zintegrowanymi wycieraczkami ?

dla mnie pytanie brzmi czy te wycieraczki zintegrowane np. valeo moga zastapic wycieraczki normalne (niezintegrowane)??

szczerze mi też odszedł :) kupiłem farbę matową czarna , papierem zjechałem ramiona i pomalowałem i cały rok ładnie nic nie odleciało po malowaniu :)

dokladnie, to najlepsze rozwiazanie na oblazace ramiona. O ile w alfie mi to nie dokucza, o tyle np. w daewoo to powazny problem.
Od razu rozwieje watpliwosci, daewoo nie jest moje ;) ale znam temat.

Jak ktos ma chody w galwanizerni, to mozna przed malowaniem jakas powloke dac, jesli ma sie na tyle samozaparcia, by zdejmowac ramiona do malowania.... ale to juz tak sobie gdybam. Moze jakby je ocynkowac, to juz by tak nie rdzewialy?

Odgrzeję temat. Czy poza oryginalnymi ramionami do 156 da się kupić zamienniki, ew. czy pasują z innych modeli? Moje dobiegają żywota (wyrobiony wielowpust). Z góry dzięki za pomoc.

Odświeżam ponieważ jestem w trakcie poszukiwań takich ramion. Ceny nówek wysokie (250-300zł) wiec czy rade zaadoptować ramiona z jakiegoś innego modelu samochodu plug&play?

da rade ,tylko pamietaj ze maja rózne dlugosci ,ja ostatnio wymienilem same pióra i za 7 zł wycieraja wzorowo

Kiedyś czytałem o tym że pasują ramiona z .... Passata chyba B5 :P Ale nie wiem, nie sprawdzałem, ponoć nawet lepiej wyglądają.. :D

Amortyzatory
Powrót