Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Dopadł mnie również jak sądzę temat "immo" ... auto nie chce odpalić bez związku z temperaturą silnika, na zewnątrz i w ogóle ... po prostu od czasu do czasu strzela "focha" i tyle. Dziś akurat też mnie to dopadło i miałem okazję przyjrzeć się dokładniej i właśnie w trakcie focha zauważyłem następujące objawy:
- świeci kontrolka od immo
- nie załącza się kontrolka świec żarowych w ogóle
- nie gaśnie kontrolka od systemu VDC i wyświetla się na infocenter komunikat o usterce VDC i oczywiście "go to dealer"
Początkowo podejrzewałem standardowo uszkodzenie czujnika położenia wału korbowego, ale teraz mam wątpliwości czy temat jednak nie jest związany z immobilizerem. W związku z tym pytanie ... co zostaje zablokowane przez immobilizer w alfach i czy jak immo nie zostanie odblokowane rozrusznik kręci (bo kręci wtedy a nie odpala).
Czy ktoś potwierdzi diagnozę, że to jednak immobilizer a nie czujnik wału. Po lekturze tego tematu spróbuję sprawdzić czy drugi kluczyk pomoże w takim przypadku oraz poszukam tej "kostki" od anteny przy stacyjce, ale jakby ktoś miał inne pomysły to czekam na wypowiedzi.
immo nad nogami kierowcy komputer nad nogami pasażeraszukam i szukam tematu ale nie mogę odnaleźć chodzi mi gdzie w którym miejscu jest umieszczony sterownik immo i komputer silnika bo chce przełożyć sobie od starej belli