• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Instrukcja obsługi ALFA ROMEO 156

• Autor wątku Autor wątku Marcino 156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ok ale piszą że im nie działa więc zaproponowałem ;//

Panowie zamawiałem instrukcje dokładnie 28 marca pod podanym wcześniej numerem telefonu i otrzymałem ją pocztą tydzień temu tj. 4 kwietnia... za darmo!! Nic nie płaciłem. Przyszła paczka ładnie opakowana dodatkowo z listem :D
A tak w ogóle jest możliwość również zamówienia instrukcji w każdej ASO ale to już jest płatne około 40-60 zł

Czesc

Kilka tygodni temu kupilem 156 SW 2,4 JTD. Instrukcje "obciagnolem" z netu ale z wersji jakiej starszawej. Niestety nie wystepowala wtedy kontrolka (nie ma tego w instrukcji) - zolta ostrzegawcza - na lewym zegarze, pod licznikiem kilometrow. Z obrysu wyglada jak jakis zbiornik. Z niemieckiej instrukcji odszyfrowalem ze jest to czujnik wody na filtrze paliwa. Juz 3 razy zapalila sie ta kontrolka ale natychmiast zgasla. Nie mam tego w mojej starej instrukcji. Z tad ma prosba. Jesli ktos ma ta kontrolke opisana - to prosze o slow kilka co na ten temat w instrukcji. A moze ktos mial taka sytuacje albo zna temat i wie co na to poradzic?
z gory dzieki

zadzwonilem na podany numer wczoraj instrukcja ma przyjsc do 10 dni jak poczta raczy ja doniesc.Instrukcje dalej wysylaja za darmo.

Ja wysłałem maila i byłem zdziwiony ze po trzech dniach zamiast odpowiedzi przyszedł listonosz z instrukcją :D Dodatkowo dołączony był list w którym mnie mocno przepraszali że do 155 nie mają już oryginału i zrobili ksero. Wyszedł opasły tom ale jest :mrgreen:

Witam, jak ktos ma sciagniete te instrukcje w PDF do 156 PRZED LIFTEM.

To bym poprosil o upload na speedyshare.com

(rapid mi nie dziala, nigdy nie dzialal i niechce zeby dzialal)

DZIEKI

W dalszym ciągu wysyłają za darmo, logujesz się na stronie alfa romeo i nawet za telefon nie płacisz:P

wyslali mi za darmo i nawet podziekowali mi ze sie zgosilem po instrukcje :)

Ale wszystko ok... a do roczniku 98 wyslali mi instrukcje do alfy po liftach... 30% sie nie zgadza.

Hej,
Ja swoją instrukcję otrzymałem dzisiaj.
Pani na infolinii nie była pewna, czy jeszcze są drukowane wersje. Twierdziła, że dodrukowywanie zakończono, gdy na stronie pojawiły się PDFy. Ja się widocznie jeszcze załapałem :roll:

Super super
Napisałem maila do Fiat Auto Poland,podałem Im numer vin i po 5 dniach otrzymalem świeżutką i pachnącą instrukcję do mojej Alfinki:)Zupełnie za FRIKO!!!!!!!!!!! HURA

a cz można gdzies znależc ksiązke w stylu "sma naprawiam" do alfy 156? wiem ze po polsku nie ma a po angielsku gdzies znajde?

Amortyzatory
Powrót