• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

156 GTAm?

bikermarek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995
Znalazłem coś takiego:

http://www.alfisti.ru/News/156GTAm.htm

"Tłumaczenie (rosyjski > polski)Firma Alfa Romeo przedstawiła doświadczenia GTAm - dalszy rozwój 156 GTA. Nowe przygotowane przez N-technologii, która przygotowuje Alfa Romeo wystąpień w ETCC (European Touring Car Championship). W rzeczywistości samochód wyścigowy w sprawie cywilnej ciała. Przede wszystkim warto zauważyć, nowy silnik, pochodzące z bieżącej 3.2 V6 GTA. Wielkość ta wzrosła do 3548 cm3 (cylinder 97h78-size) oraz zwiększonej pojemności do 300 KM przy 6800 obr / min. Skrzynia biegów - sześciobiegową skrzynią biegów i mechanizm różnicowy o ograniczonym poślizgu, viskomufty. Przednie błotniki i osłona są wykonane z materiałów kompozytowych, co zmniejszyło wagę 30 kg. Zmieniono i zawieszenie - adjustable amortyzatory Bilstein sprężyny śrubowe Eibach z, wzrosła (w porównaniu z 156GTA) do 330 mm tarcze hamulcowe z przodu, a zatem zacisk Brembo. Model obute w opony 235/35ZR19 w wymiarze felgi aluminiowe."

156gtam1.jpg
156gtam2.jpg
156gtam3.jpg
156gtam4.jpg
156gtam5.jpg
156gtam6.jpg
Alfa156GTAm1.jpg
Alfa156GTAm4.jpg
Alfa156GTAm5.jpg
Alfa156GTAm7.jpg
Alfa156GTAm12.jpg
Alfa156GTAm2.jpg
Alfa156GTAm6.jpg
Alfa156GTAm3.jpg
Alfa156GTAm8.jpg

Była taka w sprzedaży?

Gadacie... Jakbyście byli posiadaczami GTAm to byście inaczej mówili :D

znow 300 koni w przednim napedzie....ech....jak to w ogole startuje????????:)

Nie była w sprzedaży.
Był to pokaz możliwosci firmy N-Technology, która wystawiała ówcześnie 156 w serii wyścigowej ETCC (European Touring Car Championship).

Dalej poszła brytyjska Autodelta - rozwierciła V6 3.2 do 3.7 wprowadzając szereg zmian po których osiagała moce od 314 do 405 KM.

starty nie są znów takie najważniejsze, na dobrej gumie i/lub na wyższych biegach trakcja będzie

No pod światłami szału nie zrobi, a taka moc wymaga podwójnego myślenia przy redukcjach w zakrętach(szczególnie w zakrętach) i właśnie na ruszaniu-jak przy dwa razy słabszym RWD.

A dla niektórych to za dużo...wolą podwójnie myśleć przy RWD.

Takie biody tylnych błotników widziałem do kupienia gdzieś na necie :) Fajnei to wygląda :D

moim zdaniem bedzie sie fajnie starzec...ale raczej nie musimy sie martwic ze ich jakos duzo spotkamy na drodze:D

wiedziałem że gdzieś już widziałem to body

947701.jpg

Tylko ja widziałem te body do kupienia gdzieś, zarówno do sedana jak i SW :)

zderzak przedni od Autodelty jest mega dobry ! wciagnalby, ale cena tez spora ;/ chyba nie maja opcji dla wersji ze spryskami

ten body kit robi z Alfy rasowa rajdowke i jak ktos twierdzi ze jest brzydki to nie dostrzega piekna tego samochodu...

Amortyzatory
Powrót