Alfalotnik napisał:
Ale z tego co sie rozgladalem mechanizm elektryczny nie rozni sie bardzo od recznego. Jest tylko silnik dolozony ktory raczej nie koliduje z blacha. Co do dziór to nie zmienial bym calych tapicerek, mozna kupic zaslepki i wyglada to schludnie. A jak sprawa wyglada z tymi przewodami..? Z obydwuch trzeba ciagnac przewody do drzwi od kierowcy..?
witam!!!jeśli kupisz wszystkie podzespoły oryginalne to napewno będą pasować bez żadnych przeróbek. :wink:
najwięcej zabawy będzie z przeciągnięciem przewodów,z obu tylnych drzwi. ;//
przerabiałem ten temat w moim poprzednim samochodzie(opel vectra A)
miałem dużo trudniej bo montowałem we wszystkich czterech drzwiach elektrykę 8)))
kupiłem na giełdzie oryginalne siłowniki z wiązkami do drzwi i przyciskami tylko do tylnych drzwi.

DD
całą instalację i adaptację przycisków (na przód wykorzystałem z volvo V40)robiłem sam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
boczki na drzwi zostały te same(miałem jasną tapicerkę i ciężko było coś znaleźć w takim kolorze i dobrym stanie),dokupiłem tylko w serwisie do tylnych plastiki z otworami na przyciski.natomiast w otwory po korbkach dorobiłem odpowiednie zaślepki i polakierowałem na kolor tapicerki.wyglądało to naprawdę przyzwoicie :>>
jednak do alfy proponowałbym kupić drugie tylne boczki bez otworów na korbki.można znaleźć odpowiednie i to za grosze (np.z anglików) :idea:
miałem z tym sporo zabawy,ale wszystko było zrobione jak oryginał i tak samo działało :!:
dla dobrego elektryka to dzień roboty i wszystko będzie działać. :lol:
P.S. jeśli mi coś takiego wpadnie w ręce też założę do swojej. :twisted:
pozdrawiam!!!
andrzej