156 dziwne obroty i szarpanie

A

and1mati

Guest
Witam wczoraj odebralem swoja 156 z warsztatu jest po wymianie rozrzadu komplet wlacznie z wariatorem i pompa wody i paskiem co napedza alternator itp mialem uszkodzona uszczelke pod zaworami i olej zalal 3 swiece mechanik wymienil uszczelke a przewody przemyl woda ale alfa mi dziwnie szarpie i ma jakies obroty dziwne i sa momenty ze mocy jej braknie silnik 16TS jak myślicie co to może byc??pomożcie pozdrawiam

przewody wodą?!?! weź to na grzejnik i wysusz dobrze, tylko zapamiętaj gdzie który był wpięty by potem nie pomylić

provokator napisał:
przewody wodą?!?! weź to na grzejnik i wysusz dobrze, tylko zapamiętaj gdzie który był wpięty by potem nie pomylić
No właśnie, przecież to PWN - Przewody Wysokiego Napięcia, a ktoś je traktuje wodą?
Jeśli są one oryginalne, czyli od nowości w Twojej Alfie, to może czas na ich wymianę...
Pozdrawiam.
- Rafał

and1mati napisał:
uszkodzona uszczelke pod zaworami i olej zalal 3 swiece mechanik wymienil uszczelke

Przepraszam, ale mógłbyś wyjaśnić, o jaką uszczelkę pod zaworami chodzi, bo nic z tego nie rozumiem - chyba, że chodzi o uszczelniacze zaworów.
A czy przed tą naprawą rozrządu też miałeś te same problemy, czy dopiero pojawiły się one po odebraniu samochodu z warsztatu.?

wczesniej nie mialem dopiero jak odebralem to tak zaczelo.a chodzi mi o ta uszczelke ktora jest pod pokrywa zaworów.

Na początku trzeba by sprawdzić podstawowe sprawy:
- albo przewody,
- albo świece,
- albo mechanik źle ustawił rozrząd.

jutro do niego pojade i niech sprawdza wiem ze blokady mial na rozrzad to myslicie ze mogl jeszcze cos przestawic??

Pewnie, że mógł. Samo zablokowanie wałków nie wystarcza. Powinno się też ustawić tłok pierwszego cylindra w najwyższym położeniu za pomocą specjalnego czujnika wkręcanego w otwór świecy. Jeżeli tego nie zrobił, to mógł bardzo łatwo przestawić o 1 albo nawet więcej ząbków wał korbowy.

naszczescie moja bella juz jest sprawna:) kable byly wilgotne i wszystko sie przez to pierniczylo_ dzieki za pomoc wszystkim

Amortyzatory
Powrót