[156] Do czego służy ?

DzIdEx7

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 2.0 JTS
mam pytanie do czego służy bezpiecznik pod maską na plastikowej obudowie jest napisane tylko że to EFI nie wiem co to za skrót. spalił mi się dwukrotnie w bardzo krótkim czasie czego skutkiem było zatrzymanie się pojazdu i nie dającym się ponownym uruchomieniu go :(. Dodam że wcześnmiej chwile pogazowałem i zrobiłem szybki zryw ze dwa razy potem wydawało mi się że silnik się spali był tak zagrzany że szok :/ Ma ktoś jakieś pomysły wskazówki mogą być też porady ewentualnie tego tematu elektrycznego . Bo elektryka w naszych bellach czesto zawodzi i lepiej więcieć na ten temat roche więcej a nie tylko o samych kontrolkach.

Pozdrawiam ! Dzięki :)

Jeżeli chodzi ci o bezpieczniki nad akumulatorem i jest to 5-ty bezpiecznik od strony silnika 30A to zabezpiecza on układ wtryskowy.( EFI-Elecrtonic Fuel Injection )-mogę się mylić.

emzet156 napisał:
Jeżeli chodzi ci o bezpieczniki nad akumulatorem i jest to 5-ty bezpiecznik od strony silnika 30A to zabezpiecza on układ wtryskowy.( EFI-Elecrtonic Fuel Injection )-mogę się mylić.
dzięki wielkie napewno się nie mylisz:) tak myśle :P ale teraz dlaczego on się zaczął przepalać :| hmmm... teraz to już tak po 2 dniu tego zdarzenia zaczyna mi dziwnie chodzić na biegu jałowym tak dziwnie jakby nie do końca przez cały czas równomiernie dostawał paliwa a o przyśpieszeniu nawet nie mówie :O jak się dokula do 3 tys. wtedy zaczyna nabierać dopiero wigoru :(

Pozdrawiam !

JA bym nie czekał...jedź do majstra, niech podłączy do kompa i sprawdzi dokałdnie instlacje i wtrysk, bo jak cos Ci sie posypie to albo spalisz furę albo rozleci Ci się centralka wtrysku i po zawodach...jakies powazne zwracie chyba gdzies masz...

Sprawdź to i to jak najszybciej !

to mnie teraz porobiłeś ;( potrzebne mi do pracy jeżdzić a z kasą teraz cieniutko :/ ale postaram się jechać jak najwolniej zeby się najlepiej wogóle nie męczyła;)

Dzięki Pozdro !

Życzę Ci jak najlepiej, rozumiem że musisz jeździc do roboty i z kasą krucho...ale...nie ryzykuj...podłączenie do kompa to koszt max 100 zł i może coś wyjdzie...

Jak byś nie jechał, wtrysk wciąż pracuje i cholera wie co tam siedzi...

Jak cos strzeli to koszty będą napewno nie małe... :(

Pozdrawiam

DzIdEx7 napisał:
jakby nie do końca przez cały czas równomiernie dostawał paliwa a o przyśpieszeniu nawet nie mówie :O jak się dokula do 3 tys. wtedy zaczyna nabierać dopiero wigoru :(

to ze po 3 tysiach sie rozpedza to raczej normalne ja tez tak mam i chyba nie jeden z nas na tym forum,jesli chodzi o usterke to tak jak kolega wyzej tylko raczej kompik nic tu nie wymyslisz.

pozdrawiam i wspolczuje

Dzięki za rady i za wsparcie duchowe :)) Postaram się to zrobić jak najszybciej po przy okazji już za jednym zamachem chciałbym wymienić wariator olej przepływke i termostat potem zobacze czy dalej tak będzie mulić do 3 tysiaków :D bo mam jakąś cichą nadzieje że wszystko będzie dużo lepiej a przecież sam wariator ponoć zabiera 15 kucyków :/

Jeszcze raz dzięka i Pozdrawiam wszystkich Alfistów kochajcie dalej te autka bez względu na wszystko jesteśmy UNIKALNI :)

DzIdEx7 napisał:
dalej tak będzie mulić do 3 tysiaków
Jesli mocno muli do 3 tys obrotów to zapewne masz problem z przepływomierzem . przepalanie sie bezpieczników wtrysu może powodować regulator napięcia

a co to takiego ? pytanie czy można go ewentualnie wymienić na nowy jeśli to nie jest ogromny koszt :P chodzi mi oczywiście o ten regulator napięcia

Dzięki bardzo Pozdro !

Amortyzatory
Powrót