Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
No i znowu Alficzka mi dokucza,jak w temacie:nie mam ogrzewania,wentylatory, wszystko chodzi ale leci tylko zimne powietrze nawet przy nagrzanym silniku,nie mam pojęcia co to może być,ma ktoś jakiś pomysł?
No i co dalej?
Prądu Ci zabrakło? :wink:
Rzutem na taśmę wbiłeś. :mrgreen:
Ale uprzedzam odpowiedź.
O ile mi wiadomo to nagrzewnica jest zasilana poza obiegiem termostatu czyli zasilana jest cały czas nie zależnie od temperatury silnika.
W tym przypadku to może być serwomotor klapy mieszalnika ciepłe-zimne.
Ewentualnie czujnik temperatury zew. i wew.
Wersja z klimatyzacją czy bez? Jeżeli z klimatyzacją to sprężarka się załącza czy nie?
Brak ogrzewanie występuje cały czas czy tylko czasami?
Przy działającej klimatyzacji też występuje brak ogrzewania?
W AR156 nagrzewnica jest gorąca non stop - to czy leci zimne czy ciepłe powietrze zależy od ustawienia przesłony. Prawdopodobnie spadło cięgno sterujące pracą przesłony lub sam silniczek krokowy skończył żywot
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.