[156]Alfa Romeo 156 a'la Ferrari

bimski napisał:
Poza tym, że wszystko w najlepszym porządku, to ... Alfy 156 przed faceliftem nie zaprojektował Giugiaro.

dzięki!!!nie pamiętam kto projektował AR 156 przed liftingiem,ale te znaczki są napewno od alfy i zgodzisz się ze mną że fabrycznie niektóre egzemplarze miały naklejone dokładnie w tym miejscu te emblematy :wink:

pozdrowienia

Gratulacje bella pięknie się prezentuje
kolor super a felgi zaje.....
pozdrawiam <hello>

Kosiar napisał:
bardzo ładna :wink:
zmień jeszcze znaczek bo ten już wyblakł , ja swój kupiłem nowy na allegro za 58zł a jak patrzę na przód mojej Alfy to 100 razy lepiej kiedy logo z daleka się prezentuje :mrgreen:

ogólnie odwaliłeś kawał dobrej roboty
pozdrawiam

dzięki!dzięki!znaczek drugi mam,leży w schowku i na niego też przyjdzie pora. :wink:

Szczena mi opodla :shock: bardzo ladna ta twoja 156stka moj ulubiony kolor w alfie .Tez mialem miec taka, ale niestety byla tylko 1.6 i troche do poprawek co sie nie kalkulowalo.
Szukam wlasnie takich felg moj ulubiony model :) ile dales za swoje???

Pozdrawiam!!!

andro34, a swiatelka sam robiles??Sam planuje takie zrobic.A tok wogole to wielki szacun dla ciebie za dobra robote.

owszem , modele po liftingu zewnętrznym były stylizowane przez studio Giugiaro , przedliftingowe nigdy nie miały takiego znaczka ...bo projektował je De Silva

Super wygląda :) Widać, że dużo pracy w nią włożyłeś, bardzo mi się podobają te felgi. Gratuluję i pozdrawiam <hello>

DeeS napisał:
Szukam wlasnie takich felg moj ulubiony model ile dales za swoje???

te felgi a raczej kompletne koła kupiłem na allegro za 1600zł + wysyłka
i przyznam że nie był to zbyt dobry zakup,ale takie są nieraz skutki kupowania na odległość...

na zdjęciach wyglądały super,opony też dobry stan. :wink:

rzeczywistość była niestety inna... ;//

okazało się że jedna para opon jest zeschodkowana i strasznie hałasuje,a druga para dostala guzów po kilku tygodniach i trzeba było wywalić 300zł na dwie używki. :evil:

ponadto trzy felgi są do delikatnego prostowania... :(

więcej mamkamentów nie zauważyłem. :>>

na wiosnę będę je prostował i lakierował,zakładam też cały komplet nowych opon. :lol:

a co tam,niech ma...hi,hi

obserwator737 napisał:
owszem , modele po liftingu zewnętrznym były stylizowane przez studio Giugiaro , przedliftingowe nigdy nie miały takiego znaczka ...bo projektował je De Silva

zgadza się,ale ja dowiedziałem się o tym jak już przykleiłem te znaczki. ;//
szkoda mi ich zrywać bo ładnie się prezentują i bardzo mi się podobają,więc tak już zostawię. :lol:

zresztą nie każdy właściciel swojej alfy wie kto ją projektował... :|?:

Piękna bella,felgi,super soczysta czerwień.Tylko nie upiększaj na siłę bo łatwo coś popsuć w wyglądzie.

Piękna prezentuje się oszałamiająco, pamiętam swoją pierwszą przejażdzke 156 SW W 2000 oku, tamte auto było w czerwieni aż w duchu zazdrościłem komuś że może mieć takie auto. Wówczas zakochałem się w niej ale dziś ja też jestem jej właścicielem i dzięki kolego za wspomnienie z przed 9 lat za to kolego masz dwie duże 5, 5 . Aż serce rosnie jak widzi się takie cuda. PIĘKNA NIUNIA.
p.s. zapraszam do mnie

Podoba mi się. Piękny żywy kolor. Fajne scudetto. I ciekawy pomysł z odwróceniem 9 na 6. Detale nadające autu indywidualności. Inna szkoła to zachowanie maksymalnie oryginalnego wyglądu. Co kto lubi.
Uwagi kolegów nt. lusterek, listew progowych i opon - popieram.
Szerokości.
Paweł

Ooo to super by było, to daj znać tam wcześniej gdzie Ci podesłać kasę za list. Kiedy wracasz?

Piękne auto - kawał dobrej roboty. Bardzo podoba mi się znaczek wzięty ze 159 :) Super pomysł. Mam pytanie co do świateł - sam je robiłeś, czy zleciłeś to komuś?
Pozdrawiam!

Amortyzatory
Powrót