[156] 156 2.5 v6

Na pewno w fotelach bez grzania jest magnezowy szkielet, a z grzaniem pewnie też. Jak wykręcisz fotel, to go widać. Dzięki temu fotele były chyba o 7 kg lżejsze na sztuce. To taka namiastka sportu w naszych Bellach;)

Na pewno w fotelach bez grzania jest magnezowy szkielet, a z grzaniem pewnie też. Jak wykręcisz fotel, to go widać. Dzięki temu fotele były chyba o 7 kg lżejsze na sztuce. To taka namiastka sportu w naszych Bellach;)
A tam od razu namiastka, ja uważam że w Alfach jest bardzo dużo takich smaczków, i za to chyba je kochamy :D

Dziś zmienione wahacze górne z przodu. Stare były tak wystukane że masakra. A teraz nastała błoga cisza :)
Przy okazji wizyty na podnośniku okazało się że do wymiany były klocki z tyłu. Ja się zastanawiałem dlaczego piszczały,
a to ostatni dzwonek był bo mniej niż 0.5 mm okładzin zostało...

Coś nie mogę znaleźć tego przycisku, więc pewnie go nie ma. Gdzieś na forum przeczytałem że fotele ze skórą MOMO często nie miały grzania, ale w zamian był magnezowy szkielet. Ciekawe ile w tym prawdy ;)
Też mam MOMO i przyciski są. Inna sprawa czy działają...
Swoją drogą mam nadzieję,że wrzucę wreszcie swoją na forum;)

Temat chwilę nie aktualizowany więc trzeba trochę nadrobić. Wszystkiego na pewno nie pamiętam ale:
- koniczynki
-nowy zderzak przód, chłodnica i reflektor (lekkie spotkanie ze słupkiem)
- wahacze górne przód
- łącznik stabilizatora
- amortyzatory tył bilstein b4
- ambient light w podsufitce
- radio kenwood z BT i czerwonym podświetleniem
- folia carbon 4D na niektorych elementach plastikowych wnętrza
- wsteczne lusterko fotochromatyczne
- malowanie kolektora i pokrywy zaworów na czarno
- barany z podstawami z 3.0
- przepustnica z porsche 911 Carrera
- filtr stożkowy w carbonowej obudowie Simota z doprowadzeniem powietrza ze zderzaka
- nowe felgi 17 szprychy
- opony Pirelli P Zero Nero 215/45R17
A tujaj parę zdjęć:
uploadfromtaptalk1429796871357.jpg
uploadfromtaptalk1429796895422.jpg
uploadfromtaptalk1429796925016.jpg
uploadfromtaptalk1429796941221.jpg
uploadfromtaptalk1429796963396.jpg

Jeszcze nie hamowana. Ale testowałem z kumplem co ma Leona (1.8t) świerzo po chipie na 210 KM i z zatrzymanego idziemy równo a z lotnego ja jestem szybszy więc chyba nie jest źle ;)

Śliczna czarnula :) jak będę w Krakowie, a bywam często to może byśmy się umowili na mini spota :) pozdro!

Ładnie wygląda! Co to za reflektory? Ori?

Pozdrawiam!

Mały update:
Założony tylny stabilizator z GTA
Nowa pompa wody wraz z paskiem i rolką

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Jeszcze jeden mod jest w toku. Mała podpowiedź
319.jpg

Jak wrażenia po założeniu tego staba? Gdzie dorwałeś gumy?

Jak wrażenia po założeniu tego staba? Gdzie dorwałeś gumy?
Jak najbardziej pozytywne, odczuwalnie mniej rzuca tylną osią, wcześniej przy szybkich i ciasnych zakrętach strasznie gięło ten tył na boki i potrafiło uślizgnąć nawet na suchym. Po zmianie zdecydowanie lepiej. Stab był wraz z gumami w dobrym stanie wiec tak założyłem ale zawsze można tamte wydłubać i założyć poliuretany.

No ja musiałem je kwasem wypalić bo musiałem staby pomalować całe :D
rozumiem- ja gum nie mogę nigdzie dorwać, także chyba mi zostają tylko PU...

O ile sie nie mylę to gumy występują w komplecie ze stabem, producent nie przewidział wymiany;) więc chyba jednak PU

O ile sie nie mylę to gumy występują w komplecie ze stabem, producent nie przewidział wymiany;) więc chyba jednak PU

dokładnie, przerabiałem to samo u siebie i założyłem same gumy usuwając stare

Amortyzatory
Powrót