• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 156 2.5 v6

Hmm... 25/100 to przy normalnej jeździe 2 razy za dużo, ale jeśli jeździłeś po mieście i wkręcałeś często do 7tyś. to możliwe. Podepnij pod kompa i sprawdź błędy - może lambda.

Nie rób jej w mat, bo 156 akurat średnio to pasuje. No może, że masz w planach jakieś duże (czyt. 18' -19') i finezyjne felgi które rozjaśnią auto :)

To q-system i przyznaję się, do 6.7k była wkręcana. Teraz mniej przyjemne rzeczy, mianowicie nie działa mi prędkościomierz i abs, czy można sprawdzić jakoś działanie pompy abs?

Małe sprostowanie, Alfa przyjechała ze Szwajcarii :)

Ostatnia edycja:
Paliła mi się od początku, podejrzewam że palona z kabli była po tym jak stała.

Kilka fotek:

I jeszcze jedno, bonusowe :D

Ostatnia edycja:
Jakby się znalazł ktoś zainteresowany, za 6.500zł jestem skłonny ją oddać, gdyż mam na oku coś innego, jeśli tamto się sprzeda, oferta nieaktualna.

Kolego nie pisz w aukcji co jest do zrobienia w aucie bo w życiu tego nie sprzedasz.
Ja sprzedaje już 3 tygodnię moją alfę 147 1.6 z wymienionym kompletnym rozrządem, termostatem, paskiem osprzętu z rolkami, świecami platynowymi i wgl doinwestowana i cena już poniżej 7tys bo nikt nie chce kupić. Szlag by normalnie człowieka trafił jak ludzie żyją stereotypami.
Gdy miałem w aukcji napisane co jest do roboty (przycisk podgrzewania fotela, górne mocowanie silnika i pasowałoby się zainteresować przeplywką) to nikt nie dzwonił. Gdy to usunąłem to się coś ruszyło.

Chyba przyjdzie Ci kolego sprzedać ją na części. Aha, nie masz tam automatycznej klimy;)

Lepiej byś wyszedł sprzedając ją na części. Silnikiem i skórami ktoś z forum na pewno zainteresowałby się szybko. Nie wspomne o aluskach czy innych częściach...

Lepiej byś wyszedł sprzedając ją na części. Silnikiem i skórami ktoś z forum na pewno zainteresowałby się szybko. Nie wspomne o aluskach czy innych częściach...

Zgadzam się. Tylko będziesz miał więcej roboty :)

Niech będzie, takie półauto ;)

Nie no w przedlifcie jest full auto tylko nie ma cyfrowych wyświetlaczy. Są czujniki temp. i auto dogrzewa/schładza do wybranej :)

Aha, nie masz tam automatycznej klimy;)

Kolega chyba nie za bardzo pojęcia zna.

W powszechnym nazewnictwie są 3 rodzaje klimatyzacji (chodzi o sterowanie):

- manualna
- automatyczna
- elektroniczna

W 156 przed liftingiem jest automatyczna.
W polifcie elektroniczna.

Tak, posypuję głowę popiołem i kajam się. Pojęcia znam. Szybciej napisałem niż pomyślałem. Zwracam honor.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Zgadzam się. Tylko będziesz miał więcej roboty
Oczywiście, byłoby idealnie gdyby w całości poszła. Ale kto ją kupi, skoro wielu kolegów "buja" się przez wiele miesiecy aby sprzedać nieźle doinwestowane auta...

Nie przesadzajmy z tą sprzedażą AR. Dobre auto sprzeda się zawsze, ja sprzedałem swoją 147 w trzy dni.
Nie będę cytował kilku kolegów, czy podawał ich nicków, ale było wielu, którym ciężko się sprzedawało i nie tylko tu ale i na AC. Ostatnim takim jest Nazar, którego bella doinwestowana jakoś nie chce pójść. A chce ją puścić za bodajże 8k. Nie twierdze, że jest to regułą... Ty miałeś szczęście i Proxim@Ar, jego bella tez poszła szybko.

Wiem że wyszedł bym lepiej, ale wyjeżdżam, więc może ktoś stąd zechce sobie ją rozłożyć na części :) Zależy mi na szybkiej sprzedaży jak już wspominałem. Także Panowie, brać nie zastanawiać się :) 3599zł

A co do wad, wolę wypisać, żeby kogoś na darmo nie fatygować, prosta sprawa :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót