• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 156 2.5 v6

zdebo

Nowy
Auto
156 2.5 q-system
Witam, myślę że czas przedstawić mój "dupowozik" :). Historia jest dość zawiła, bo najpierw sprowadził ją mój znajomy z Włoszech, nie jeździł nią zbyt delikatnie i dzięki temu siedzi tu 2 silnik i 3 skrzynia :D Silnik z angola z przebiegiem 120k wymieniony rok, może trochę ponad temu, skrzynię wymieniłem ja, zaraz po kupnie. wymienione było praktycznie całe zawieszenie, oprócz sprężyn, co jest trochę dziwnym zabiegiem, no ale nie mi to oceniać :). W alfie wymienione kupę pierdół, zmienione lampki, alumki i cała instalacja audio. Alfa bezwypadkowa, oprócz małego incydentu, gdzie ucierpiało tylne zawieszenie. Reasumując, z alfy jak na razie jestem mega zadowolony, choć nie da się nie poczuć że to alfa :) Do roboty obecnie zwłaszcza walka z rudą, bo się zbyt bardzo zadomowiła:), oraz czujnik abs no i pewnie jakieś inne pierdoły :) Zdjęcia wstawię lepsze, jak tylko wymienię pękniętą sprężynę :) Jak na razie takie :

Pierwszy dzień u mnie, jeszcze z uszkodzoną skrzynią:

Tu już sprawna :

Przepraszam za kiepskie zdjęcia i obiecuję że będą lepsze :) Pozdrawiam.

na zdjęciu wyszły troszkę jaśniejsze :) W chwili obecnej poszukuję tylnych sprężyn, jak by ktoś miał na zbyciu, w miarę niedrogo, to proszę o pw :). Celuję w używki, gdyż na razie mnie nie stać na nowe.

Mam kolego komplet sprężyn do vki na zbyciu bo zmieniłem na eibacha. Widzę że jesteś z lublina zapraszam do nas http://www.lkar.pl

Skórki są piękne i super wygodne, w dodatku w nienagannym stanie :P Do pełni szczęścia brakuje mi 3.2 v6 i manuala :P

Fotele ma piękne ale lakier a przynajmniej maska nie wiem czy tak wyszła ale wygląda jak by ktoś sprayem malował. A zderzak chyba wogule nie maźnięty. A rdza gdzie ci wyskoczyła?

Fotele ma piękne ale lakier a przynajmniej maska nie wiem czy tak wyszła ale wygląda jak by ktoś sprayem malował. A zderzak chyba wogule nie maźnięty. A rdza gdzie ci wyskoczyła?
Zderzak czarny mat, ponieważ był wymieniany tamtej zimy, a na masce to tylko złudzenie :) Co do rdzy, to nie ciekawie, bo nad szybą przednią, no i próg.

Z przyczyn zdrowotno-finansowych jestem zmuszony sprzedać alfę. Jeśli ktoś będzie chętny to gg: 2923390, bądź też telefon: 725028389. Na gg zainteresowanemu, wyślę filmik z pracą silnika. Pozdrawiam, zdebo.

Dla zdecydowanego, cena sporo leci w dół, zależy mi na szybkiej sprzedaży, przepraszam że w tym temacie, ale do giełdy nie mam dostępu.

Odświeżam kotleta. Alfa u mnie została, śmigam nią już kilka miesięcy, bez żadnej usterki, która unieruchomiła by autko :) Ale z drugiej strony nie jest tak ciekawie, nie działa mi prędkościomierz i abs, do zrobienia rdza i zawieszenie przód, co nie zmienia faktu że mam ogromnego banana na twarzy za każdym razem gdy nią jeżdżę :). Pozostaje kwestia spalania... Ostatnio spaliła 12l paliwka 98 z orlenu na 43km, czy to taka norma? :P Niedługo aktualizacja fotek, choć trochę wstyd, bo lakier mam w nie ciekawym stanie, plan jest prosty- czarny mat :)

Amortyzatory
Powrót