[155] Tylna klapa awaria

• Autor wątku Autor wątku lysy76
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lysy76

Guest
Mam problem z otwieraniem klapy od wewnątrz. Przy wciskaniu przycisku coś stuka z okolicy kierownicy. Przed pojawieniem się problemu nie miałem awaryjnych stale stukał mi przekaznik od awaryjnych. Coś pomajstrowałem przy przycisku (ale przkaznik dalej stuka) i teraz awaryjne są ale nie moge otwierać klapy od środka.

lysy76 napisał:
Mam problem z otwieraniem klapy od wewnątrz. Przy wciskaniu przycisku coś stuka z okolicy kierownicy
Zazwyczaj taką usterkę powoduje zerwanie przewodów w gumowej osłonie między klapą a nadwoziem

ale było wszystko w porządku do tej pory z otwieraniem klapy. Jak poruszałem włącznik od awaryjnych i zaczęły działać to nie chodzi teraz otwieranie klapy

lysy76 napisał:
ale było wszystko w porządku do tej pory z otwieraniem klapy. Jak poruszałem włącznik od awaryjnych i zaczęły działać to nie chodzi teraz otwieranie klapy
Może to zbieg okoliczności ale sam nie wiem co ma awaryjne do zamka klapy :|?:

a jak wciskasz przycisk od otwierania klapy to słyszysz jak stuka przekaźnik w okolicy kierownicy ?

hehe mam to samo :P ale nie chce mi sie teraz tego robić pomimo tego ze raz juz to naprawiłem

FlaY napisał:
hehe mama to samo :P ale nie chce mi sie teraz tego robić pomimo tego ze raz juz to naprawiłem
Należysz do tego samego klubu :lol:

Moze mi ktos napisac jakie kable, od czego, sa w tej gumowej oslonie. Jest ich kilka.
Jedynie domyslam sie ze od otwierania bagaznika, swiatel przeciwmgielnych, oswietlenia talblicy rejestracyjnej. Czy jeszcze od czegos?

Ja odgrzeję temat! Też miałem zwarę w tylnej klapie. Cyrki były bo nie dało się zgasić silnika jak auto było na światłach i wstecznym :D Z tym się uporałem ale mam problem z wycieraczkami. Gdy światła są zgaszone to wszystko działa normalnie ale gdy je włączę odpalają mi się wycieraczki :/ Ratuję się wyjęciem bezpiecznika ale to jest słabe trochę. Jak ktoś miał podobny problem lub wie gdzie szukać rozwiązania to proszę o podpowiedzi.
Pozdrawiam!

większośc szaleństw z elektryką związana jest ze skrzynka bezpieczników i wszystkimi podłączeniami przewodów do Fuse Boxa

To co proponujesz? Żeby to przejrzeć to chyba piwa w skrzynce zbraknie :/ Bawiliście się tym kiedyś? Jest sens ruszać czy raczej do elektryka się trzeba ruszyć?

Najlepiej odpinać kostki i potraktować je sprejem do styków i zapinać z powrotem.
Zastanawiając się przez chwile to nie może być skrzynka bezpieczników tylko wiązki spięte w kostki od urządzeń elektrycznych do przełączników tam musi robić się zworka

Amortyzatory
Powrót