• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] Podświetlenie panela klimatyzacji

• Autor wątku Autor wątku Wujek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
możliwe że jakieś czujniki walnięte i prościej bylo zalepić kontrolki. Podłącz i sprawdź czy kontrolki świecą

Tylko bardziej chodziło mi o to czy się bać ? A może świeci coś ważnego a ja tego nie widzę . Nowy panel w planach

ważne żeby na zegarach żadne kontrolki się nie świeciły,mi np.kontrolki na zegarach wszystkie gasną a na panelu świeci się stan oleju

ważne żeby na zegarach żadne kontrolki się nie świeciły,mi np.kontrolki na zegarach wszystkie gasną a na panelu świeci się stan oleju
No jak masz zwalony czujnik poziomu oleju to lampka na czek panelu będzie świecic

Panowie a czy manetki kierunków i wycieraczek nie powinny być podświetlone? Bo u mnie się nie świecą a wydaje mi się , że powinny . Jak to u was wygląda?

Panowie a czy manetki kierunków i wycieraczek nie powinny być podświetlone? Bo u mnie się nie świecą a wydaje mi się , że powinny . Jak to u was wygląda?
U mnie przed liftem V6 manetki mają podświetlenie a poliftowa V6 nie ma

Trzeba rozebrać manetkę :P Diody się pewnie spaliły.
Z tego co pisze Andrzej u niego w polifcie nie ma podświetlenia,więc u Ciebie też go po prostu może nie być.
Wydaje mi się , że świeciły i to ładnie . Tylko kurcze nie pamiętam czy w tej czy w poprzedniej właśnie przedliftowej.
Ciężka sprawa rozebrać tą manetkę ?

u mnie polift w wersji super - manetki podświetlane.

Diody się raczej nie palą wiec problem może być z zasilaniem

nie pamiętam schematów ale sprawdził bym okablowanie.

i upewnij się że masz manetki z diodami bo były też bez.

Z tego co mi wiadomo, wersja super miała podświetlane, natomiast wersja sport nie.

Nie wiem czy wiecie ale można też zrobić podświetlenie stacyjki ;) Miejsce jest gotowe ale nie spotkałem jeszcze 155 która miała to w serii.

w formule jest nawet 'szklane' kółko z miejscem na żarówkę. W polifcie to miejsce zajęła antena od immo

No właśnie o tym kółku piszę, jak rozbierzesz kolumnę to widać miejsce na żarówkę.

Są jakieś schematy panela? Bo nigdzie nie moge znalezc.

Można nawet zrobić podświetlane pokrętła od kratek nawiewów, jest też tam miejsce na żarówkę :)

Racja, o tym zapomniałem a faktycznie też widziałem tam takie miejsce. Ogólnie to można sobie zrobić choinkę w środku :)

Amortyzatory
Powrót