[155] Kolektor ssący + przepustnica

• Autor wątku Autor wątku Zun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zun

Guest
Witam !

Zakupiłem z italauto kolektor ssący do 1.8 8v z alfy 155 , a przynajmniej tak sprzedający twierdzi. Kolektor wygląda jak ten z 155 , aczkolwiek pewności nie mam , bo u siebie mam samoróbke. Natomiast przepustnica w ogóle nie ma wtyczki . A pod moja maską przepustnica ma wtyczke (domyslam sie ze to od polozenia przepustnicy) . Mozliwe ze w 155 byly dwa rozne rodzaje przepustnic , a co za tym idzie rozne ECU ?? Mam takie przeczucie ze to kolektor z 166. Teraz glowne pytanie - czy ktos sie orientuje czy moge ze swojego przekrecic przepustnice do tego kolektora w ktorym jest zamontowana przepustnica bez wtyczki ?? Cz sam kolektor zostawał taki sam ? Z góry dziękuje za pomoc.

pozdrawiam

Jeśli masz napis na kolektorze "TWIN SPARK" to sprzedano Ci odpowiedni towar, tzn. do silnika 8v. Myślę, że przełożenie Twojej starej przepustnicy lub samego czujnika rozwiąże problem. Zajrzyj na Allegro na aukcje z Alfami 155 na pewno są jakieś zdjęcia komory silnika, wtedy będziesz miał porównanie i dowiesz się co kupiłeś. Pozdrawiam.

Domino napisał:
Jeśli masz napis na kolektorze "TWIN SPARK" to sprzedano Ci odpowiedni towar, tzn. do silnika 8v. Myślę, że przełożenie Twojej starej przepustnicy lub samego czujnika rozwiąże problem. Zajrzyj na Allegro na aukcje z Alfami 155 na pewno są jakieś zdjęcia komory silnika, wtedy będziesz miał porównanie i dowiesz się co kupiłeś. Pozdrawiam.

Zrobiłem niepotrzebne zamieszanie - czujnik da się przełożyc , a ja mam u siebie porpostu tak pomotane pod maska , ze wszystko inaczej wyglada ;)

A dopiero teraz załważyłem , że na kolektorach w 164 nie ma napisu twinspark ;)

Amortyzatory
Powrót