• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] elektryka

M

muzzy

Guest
Witam. Mam problem z elektryka. Po wyłaczeniu stacyjki mogę włączyć ogrzewanie, wycieraczki (bez spryskiwaczy) i sterowanie foteli. Wszystko dziala. Po odłączeniu akumulatora na dluzszy czas i po podlaczeniu go ponownie nie ma tego efekty. Po przekreceniu stacyjki i ponownym wylaczeniu juz ten efekt wystepuje. Myslalem ze to stacyjka ale odpinalem kostki od niej i dalej jest to samo. Gdzie moge szukac tej usterki bo kabli jest od cholery?

Wszystko wskazuje na przekażnik lub jego połączenie z kostką

To jest główny przekaznik (szary lub biały) od stacyjiki po przekręceniu kluczyka powinien pyknać w skrzynce bezpieczników nad lewą nogą ( nie brać pod uwage pykania przekażnika pod maską )

Witam. Czy ten przekaznik jest za regulacją świateł czy na tej dużej obok pedałów? Na tej dużej znalazlem tylko zółty (prawy rząd przekaźników i pierwszy od dołu oznaczony w instrukcji literką K). Po wyjeciu go wszystko wraca do normy. A i jeszcze po przekreceniu stacyjki nie słychać przekaznika pod nogami tylko pod maską.

muzzy napisał:
Po wyjeciu go wszystko wraca do normy. A i jeszcze po przekreceniu stacyjki nie słychać przekaznika pod nogami tylko pod maską.
Patrzyłem według opisów i żółtego tan nie ma ale to może być podgrzewanie foteli .Raczej skup się na skrzynce po lewej stronie kierownicy pod maska raczej nic tam związanego z tą usterką nie będzie. Możliwe że ktos grzebał w tej skrzynce i wsadził nie taki przekażnik

Jutro zobacze. Narazie jezdze z wyjetym tym przekaźnikiem (żóltym) bez ogrzewania, wycieraczek i sterowania foteli to to nie dziala jak sie go wyciagnie.

PS. A czy kolor przekaźnika ma znaczenie? Jak symbol i oznaczenia sa takie same to co to za różnica. Chyba że kolor odpowiada prądowi przekaźnika np. czerwony 40A a żółty 30A. Jutro bede patrzył. Napisze co i jak.

Amortyzatory
Powrót