[155] CB radio

• Autor wątku Autor wątku siwy144
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

siwy144

Guest
Ma ktoś z Was może zamontowane CB w 155 ? Bo kurde nie mam pomysłu gdzie je umieścic by mi nie przeszkadzało. W 33 problemu nie było :(

Ja mam zamontowane na środkowej konsoli obok lewarka zmianu biegów od strony pasażera przy samiutkim fotelu

dla niepalących czy ktoś próbował w miejsce popielniczki może lub pod radiem bo tak z boku to trochę nie za bardzo jak dla mnie

rekwir napisał:
dla niepalących czy ktoś próbował w miejsce popielniczki może lub pod radiem bo tak z boku to trochę nie za bardzo jak dla mnie
nie wchodzi :( za malo miejsca by je wepchac w tyl. W 33 tak zrobilem bylo idealnie:)

Teraz jak będę montował to pomyslę o miejscu przy lusterku wstecznym u góry :|?:

na gorze to jakoś nie, jest oświetlenie środka i zaburzało by całość

dlatego nie mam CB ;// to bardzo przydatny sprzęt ale ja nienawidzę jak w środku coś wygląda nie fabrycznie , nawet zapach w kratce wylotu powietrza mnie wkurza :wink:

a myślałeś żeby CB zamontować w schowku widać nie będzie tylko sama gruszkę gdzieś przyczepisz lub ekstremum wyloty powietrza

Też zaczynam się zastanawiać nad zamontowaniem CB na stałe.

Ostatnio zarobiłem 400 zł i 11 pkt karnych tylko dlatego że nie chciało mi sie CB z bagażnika wyciągnąć i podpiąć :evil:

to było by trudne ale zapewne dało kwestia uporu i grzebania według mnie musiał byś podłączyć CB pod głośniki od radia no i gruszkę podciągnąć jakoś i zamontować gdzieś z boku, w sumie miejsce może by się znalazło bliżej tylko trzeba bawić się w wycinanki

rekwir napisał:
a myślałeś żeby CB zamontować w schowku widać nie będzie tylko sama gruszkę gdzieś przyczepisz lub ekstremum wyloty powietrza
a pomyslales jak bedziesz skrecal "szumy",jak zrobisz glosniej,jak przelaczysz kanal?

lesio146 napisał:
rekwir napisał:
a pomyslales jak bedziesz skrecal "szumy",jak zrobisz glosniej,jak przelaczysz kanal?
Masz takie radia co możesz grucha wszystko zrobić. Są też takie co tylko kanały i coś tam jeszcze. Te co grucha ma wszystko to nie ma problemu znów z zamontowaniem bo tylko ona jest ...

http://www.allegro.pl/item523660176_radio_cb_cobra_75_wx_st.html

ja powiem ze sobie takimusze sprawic zero problemu z miejscem

Nie ale mysle by wsadzic taki do chryslera a jest to nowka to nie chce tam nic przykrecac itp. w nim :) fajnie jak by w Ar był schowek w podłokietniku to tam wsadzić to i nic nie widac kabel jakos poprawadzic i sama grucha jest :)

Ciekawe jak to jest poręczne w uzytkowaniu :|?:

Tak, tylko jak weżmiesz to do ręki to wszystkie przełączniki poprzestawiasz :D

Ja na CB radio nie mam stałego miejsca. Ale ogólnie trzeba miec na wzgląd złodzeji. Nawet jak ktoś ma garaż to są takie chwile, że auta w garażu nie zostawia. Ostatnio zresztą się zastanawiam gdzie przechowywac i jak zamocowac 2 metrowy bat antenowy(tak żeby się nadmiernie nie gibał i nie wywalił w jakimś busie szyby), który mi został w spadku po Iveco, bo z samym radiem to ja sobie poradze.

Amortyzatory
Powrót