[147] Radio CD alfa 147

• Autor wątku Autor wątku adas3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    radio
A

adas3

Guest
Witam!! od miesiąca jestem szcześliwym posiadaczem 147-ki. Jedynym minusem mojego slicznego autka jest fak że posiada ono radio na kasety. Chce je wymieniac na CD oczywiście fabryczny. I tu moje pytanie a właściwie parę pytań. Czy nie ma żadnych problemów z przekładką kaseciaka na cd i czy w róznych modelach mogą być inne odcienie deski rozdzielczej żeby nowe radio mi się nie odróżniało od reszty.. Dzieki za odp.

Pozdrawiam :)

Wyciągasz stare wkładasz nowe wpisujesz kod i wszystko działa :D Można spotkać jeszcze z MP3 ale to rzadkość i dosyć droga impreza jak za seryjne radio bo ok 500/600 z tego co ostatnio wyszukałem.

radio oryginalne blaupunkt

Witam,

mam prośbę o wskazanie różnicy pomiędzy załączonymi radiami. Chciałbym zamontować seryjne radio mp3 ale nie wiem które wybrać.

Załączniki

• radio 1.jpeg
    radio 1.jpeg
    227.2 KB · Wyświetleń: 31
  • 38973440.jpg
    38973440.jpg
    40.6 KB · Wyświetleń: 27
To z napisem mp3 będzie odtwarzać ten format. W tym bez napisu pójdzie tylko audio cd.

Witam,

dziękuję za odpowiedź. Przepraszam ale to drugie zdjęcie jest błędne. Chodziło mi o różnice pomiędzy poniższymi radiami. Oba radia mają możliwość odtwarzania formatu mp3. Z góry dziękuję za pomoc ! :)

Załączniki

• 3009475e4f59a592ddc342313a3e.jpg
    3009475e4f59a592ddc342313a3e.jpg
    145.9 KB · Wyświetleń: 21
  • radio 1.jpeg
    radio 1.jpeg
    227.2 KB · Wyświetleń: 20
Ostatnia edycja:
Podejrzewam, że obydwa będą działać. Co do napisu to pewnie kwestia estetyczna tylko. Oznaczenia schowków na kubek i "karty kredytowe", które znajdują się pod radiem, potrafią być chyba w dwóch kolorach: jasnym i ciemnym. Jeśli masz w jasnym to się zgra z napisem mp3 na tym drugim radiu. Jeśli w ciemnym to będzie nieścisłość. Nie wiem czy była różnica w kolorze plastiku obudowy radia czy nie.

a czy są jakieś różnice pomiędzy tymi radiami? odmienne parametry? które jest lepsze?

Raczej będzie to samo, ale pewności nie mam, a nie chcę wprowadzić w błąd. Z tyłu gdzieś może być podany model/numer seryjny, mając go pewnie można coś wyczytać o tych radiach.

Radia z mp3 występowały w poliftowych 147 i w GT. W tych drugich czasami konsola wraz z radiem nie była srebrna tylko grafitowa. Takie radio oczywiście będzie działać, ale w srebrnej konsoli będzie średnio wyglądać.

Taniej i szybciej kupić zmieniarkę "USB" :)

Jakby coś to mam dedykowanego blaupunkta (zmieniarka + zestaw głośnomówiący bluetooth) na sprzedaż za 80 zł :)

Fv25zMK.jpgJ0cj7or.jpg

Czy radia z allegro bez kodu uruchomią mi się w aucie? Teraz mam radio, a nie mam do niego kodu. Wymieniałem akumulator, bałem się, że radio będzie chciało kod, o dziwo nie, uruchomiło się normalnie. Powodem jest nie działające cd, łyka płytę, popiszczy, wyświetla ERROR i wypluwa płytę. Czyściłem soczewkę bez rezultatu.

Ostatnia edycja:
Dobry spec ogarnie Ci kod za 50 zł :)
Prawdopodobnie laser zdechł, nie warto robić ;)

Czy radia z allegro bez kodu uruchomią mi się w aucie? Teraz mam radio, a nie mam do niego kodu. Wymieniałem akumulator, bałem się, że radio będzie chciało kod, o dziwo nie, uruchomiło się normalnie. Powodem jest nie działające cd, łyka płytę, popiszczy, wyświetla ERROR i wypluwa płytę. Czyściłem soczewkę bez rezultatu.

mam radio z poliftowej 147mki na sprzedaż jak byś chciał w 100% sprawne :)

Amortyzatory
Powrót