[147] Problem z radiem

• Autor wątku Autor wątku Beny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Beny

Guest
Witam!
Postanowilem wymienic radio w mojej wloszcze (mam seryjne CD, denerwowal mnie brak MP3). Trafiła mi sie okazja i kupilem za bardzo fajna cene radio Pioneer DEH-4000UB (uzywane 2 miesiace od znajomego). Oryginalnie w samochodzie mam naglosnienie BOSE. Postanowilem przelozyc wstepnie nowe radio do auta i po wyciagnieciu oryginalnego zmartwila mnie jedna kostka (taka zołta) poniewaz w radiu Pioneer nie ma na nia wejscia. Podlaczylem kostke kwadratowa (czarna) z radiem i radio sie wlacza ale nie ma dzwieku. Moje pytanie jest takie: Czy ta zolta podluzna kostka ktora wychodzi z samochodu jest odpowiedzialna za naglosnienie BOSE? Dostane jakas przejsciowke zeby podlaczyc ja do radia?
Chce tez zamontowac modul sterowania do kierownicy (www.piloty.pl - dzwonilem tam i facet moze mi zrobic takie cos za 120zl). Pytalem tego Pana o ta zolta kostke i mowil zebym zapytal kogos kto sie specjalizuje audio lub elektronika bo on nie ma pojecia.

Pozdrawiam Beny

Temat uwazam za zamkniety. Wszystko zakonczylo sie powodzeniem:) Skontaktowalem sie ponownie z Panem (www.piloty.pl) i powiedzialem mu wszystko na temat. Facet zna sie na rzeczy, wszystko mi wytlumaczyl a dzis listonosz przyniosl mi modul sterowania z kierownicy. Wszystko dziala jak nalezy:) Wszystkim ktorzy chcieliby wymienic radio i zachowac oryginalne sterowanie smialo polecam tego fachowca. Na swojej stronie ma umieszczone schematy do roznych radioodbiornikow. Na przesylke czekalem ok 5dni.
Pozdrawiam

mam ten sam problem po podłączeniu pioneera. Cięzko samemu zainstalowac taki moduł czy podpina się go tylko pod kostke od sterowania z kierownicy?

Amortyzatory
Powrót