[147] 147 by konrad53

No Panie...Propsy!
Wisienką na torcie byłby jeszcze hebel z przodu...ale i tak bez tego pozamiatałeś na forum.

mimo ze nie jestem tego typu felg akurat w tym przypadku wyszło całkiem niezle, tylko te hamulce tak troszke slabo bo małe, na poczatek chociaz 276 na tył a przod to wiadomo brembo

Gratulacje, super to wyszło. Grafitowe felgi i żółte zaciski to klasyka.

o kurczę, grubo poleciałeś z felgą, ale masz gust. Przy tym obniżeniu i z tą felgą ta "7" wygląda jak z innej galaktyki.
Powiedz jak się jeździ?
Pozdrawiam.
Rafał

[MENTION=47116]konrad53[/MENTION] a wczoraj miałem pisać tutaj kiedy się pochwalisz nowym kołem, bo widziałem na instagramie zapowiedź. Zrobił się kot z niej. Zapraszam częściej na jazdę przed moim domem;)

Tak powinna wyglądać 147FL. Świetnie wyszło.

Dzięki! Cieszę się, że się podoba :)

No Panie...Propsy!
Wisienką na torcie byłby jeszcze hebel z przodu...ale i tak bez tego pozamiatałeś na forum.

Dzięki, miło słyszeć takie słowa. Jakbym powiedział, że nie chciałbym brembo to bym skłamał :P

mimo ze nie jestem tego typu felg akurat w tym przypadku wyszło całkiem niezle, tylko te hamulce tak troszke slabo bo małe, na poczatek chociaz 276 na tył a przod to wiadomo brembo

Dzięki. Tył dopiero co zmieniłem na nowy komplet także raczej się to nie stanie. Myślałem nad tym, ale rozmiar tarczy w feldze nie jest dla mnie aż tak ważny żeby zmieniać nawet zaciski z tyłu. Jak już to dla zacisku brembo z przodu :D

Gratulacje, super to wyszło. Grafitowe felgi i żółte zaciski to klasyka.

Dziękuję :)

o kurczę, grubo poleciałeś z felgą, ale masz gust. Przy tym obniżeniu i z tą felgą ta "7" wygląda jak z innej galaktyki.
Powiedz jak się jeździ?
Pozdrawiam.
Rafał

Dzięki! Co do jazdy to raczej nie będzie zdziwieniem, że na komfort za bardzo nie ma co liczyć. Niskie ustawienie gwintu i naciąg robi swoje. Ale ogólnie jestem zadowolony, nic nie trze. A na poprzednich węższych felgach 8j et32 z większą oponą tarło. Naciąg jednak działa cuda :)

[MENTION=47116]konrad53[/MENTION] a wczoraj miałem pisać tutaj kiedy się pochwalisz nowym kołem, bo widziałem na instagramie zapowiedź. Zrobił się kot z niej. Zapraszam częściej na jazdę przed moim domem;)

Haha tak myślałem, że będziesz wiedział, pozdrów Natalię :) dzięki! Teraz to już chyba jestem zmuszony jeździć koło Was... ;)

Dzięki! Cieszę się, że się podoba :)

Haha tak myślałem, że będziesz wiedział, pozdrów Natalię :) dzięki! Teraz to już chyba jestem zmuszony jeździć koło Was... ;)
Haha pozdrowie:D Mimo, że nie używam insta to jestem na bieżąco. Jak tylko pokazuje się Alfa to Natalia mnie woła ;)

Zrobienie tego auta zajęło mi 5 lat ale chyba było warto..

Było warto [emoji3]

Nie zchodź niżej, bo auto zacznie wyglądać groteskowo, jak koła zaczną chować się w nadkola.

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka

Było warto [emoji3]

Nie zchodź niżej, bo auto zacznie wyglądać groteskowo, jak koła zaczną chować się w nadkola.

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka

Trochę jednak chciałbym, po to jest naciąg. Samą oponę delikatnie żeby się ładniej spasowało. Jednak to auto jest moim daily, więc musi dać się jeździć. A wtedy to już nie będzie takie oczywiste ;)

Dobry gust do modyfikacji ;) Felgi siadły genialnie! Osobiście z tyłu wyrzuciłbym wycieraczkę i emblemat 147 tył się zmieni zupełnie i może ciemne kierunkowskazy tak to jedna z najładniejszych 147 w Polsce Gratuluje!

Dobry gust do modyfikacji ;) Felgi siadły genialnie! Osobiście z tyłu wyrzuciłbym wycieraczkę i emblemat 147 tył się zmieni zupełnie i może ciemne kierunkowskazy tak to jedna z najładniejszych 147 w Polsce Gratuluje!

Dzięki! Kierunki raczej przyciemnię. Wycieraczke chętnie wyrzuciłbym, jednak bardzo przydaje mi się na autostradzie w deszczu... co do znaczka nie mój styl :)

Jest ogien

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

Db wyglada [emoji106]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Po prawie 6 latach od zakupu ogarnalem spasowanie prawej lampy. Ostatnio zaczęła mi się cała ruszać, okazało się, że oba dolne zaczepy były urwane i trzymała się tylko na klejonym górnym. Nie udało się na szybko znaleźć nowej lampy w ładnym stanie więc doraźnie pospawałem to lutownicą dokładając plastiku, wcześniej skleiłem i wydaje się, że trzyma mocno. Wreszcie jest spasowana jak powinna, wcześniej miałem ponad 0,5cm szpary miedzy nią a zderzakiem i w słońcu bardzo rzucało się to w oczy. Była też mocno wgłębiona w środek. Nie widać może dużej różnicy na zdjęciach, ale na żywo jest ogromna.

Wcześniej:

135.jpg

Teraz:

136.jpg

Dodatkowo wpadły ciemne kierunki [emoji6]

137.jpg

Pozdro!

Powoli robi się stypa tu na forum, więc jak przystało na prawdziwego pasjonate wrzucę zdjęcie z sobotniego mycia [emoji846]

41.jpg

Umył byś porządnie pod domem na 2 wiadra, a nie bezdotyk. Jak nie masz czasu to ja Ci umyje :D

Ehrle najlepsza! Sam jeżdżę specjalnie na wiochę obok Gdyni żeby umyć auto - lepiej i taniej nawet

Po kilku latach zabrałem się za dołożenie multifunkcji. Miałem już po drodze kupioną multi ze 147, jednak ją sprzedałem i szukałem z GT. Sterowanie działa, ale mam problem prawdopodobnie ze zwijakiem. Kierunki mi nie odbijają a podczas kręcenia w pewnym momencie słychać „szuranie”. Gdyby taśma się zerwała to chyba byłyby jeszcze inne objawy? Choć do końca jej nie ufam, bo kupiłem to na jakimś złomie 3 lata temu i przez ten czas leżała w szafie. Ustawiłem ją na środku, ale podczas zakładania kiery lekko się ruszała, na ori zwijaku tak nie było. Opór po ponad 4 obrotach niby był. Macie pomysł co może być nie tak?

62.jpg

Amortyzatory
Powrót