147 - błędy poduszek

ktoosiu

Nowy
Auto
147 1.9jtd 115 2003
cześć. Świeci mi się kontrolka od airbagów, z tego co patrzyłem to kable pod oboma fotelami są zlutowane na krótko.
Po podłączeniu do komputera wyświetliło błędy widoczne w załączniku. Co zrobić aby to naprawić? na pewno poprawić połączenie kabli pod fotelami, ale co jeszcze? bo błędów jest sporo
Zrzut ekranu (13).jpg

Maiłem podobne błędy kiedy było brak poduszki pasażera, luźne kostki pod fotelami i komputer z crash datą :)

U mnie tak samo. Kostki i połączenia mam ok, a problem wyskakuje zazwyczaj jak jest duża wilgoć, albo mróz na zewnątrz ;) tak samo mam z tylnymi światłami/migaczem lewym tylnym ;)

też mam problem ze swiatłami, pokazuje mi czasami losowo błąd stopu/przeciwmgielnych, ale działają więc się nie prrzejmuję

Jesli ktos juz zlutowal kable na krotko to zabral bym sie za fizyczne sprawdzenie podzespolow, czy wogole za klapka znajduje sie airbag? ^^ Mozesz to sprawdzic jak wyciagniesz schowek i spojrzysz od spodu to powiniens widziec airbag i przedewszystkim kable. Napinacze pasow tez maja blad, po wybuchnieciu pasy nie powinny wogole sie cofac ale kto wie co tam za fuszerka sie znajduje... sprawdzil bym calosc i zrobil tak jak fabryka przewidzila.

u mnie kontrolka zaczęła się zapalać 'okazyjnie' po uszkodzeniu mechanizmu składania fotela przez jednego z pasażerów. Po naprawie fotela, kontrolka zniknęła :)

Amortyzatory
Powrót