[146]smród z nawiewu

dareme89

Nowy
Auto
166 '04 2.4 20V
Pisalem kiedys ze mam problem z nawiewem, jak jest na cieple powietrze ustawienie to czuc taki zaduch... Radziliscie wymienic filtr, wymienilem, odgrzybilem tez klime i przez jakis czas bylo ok, jak zapach odgrzybiacza byl w tych rurach, ale teraz juz chyba nic nie ma no i znowu delikatnie czuc niemily zapach, ( tylko przy cieplym powietrzu!! )- stad moje pytanie, nagrzewnica jest juz zasyfiona czy jak? trzeba caly kokpit zdjac zeby ja wycviagnac?

Ja miałem na ciepłym powietrzu tak jak Alfa była długo nie używana pojezdziła troche i juz ok.

smierdzi od keidy ja kupilem a jezdze nia ponad rok, wiec niestety to nie to :(

Tylko na ciepłym? A jak tam Twój płyn chłodzący?

Bo czasem jak włączy się gorący nawiew na pełną prędkośc u mnie to czuc rozgrzany płyn chłodzący.

A zdarza się wam czasami czuć smród jakby siarkowodoru? - u mnie czasami jedzie zgniłym jajem jak nieco przycisnę- co to może być? Dodam że nie mam klimy.

nagrzewnica troszke puszcza to fakt, i przez to ten zapach? wie ktos jak ja wyjac, czy trzeba deska cala zdejmowac?

No to bedziesz miał przyczyne. W wymianie Ci nie pomoge. Ale co widze na schemacie może da rade beż wyciagania wszystkiego bedzie trzeba tam przy nogach kierowcy rozebrac troche.

Niestety z nagrzewnica jest problem - trzeba deche całą zdjąć :x , a co do tego zaduchu to miałem idento w cupecie - na zimnym nic, a na ciepłym "jechało" :lol:

Ale po czyszczeniu sprayem do odgrzybiania (czyszczenie w kratkach nic nie dało!!!) dolotu powietrza - tam poniżej filtra kabinowego po jakims czasie przestało,ale tez nie od razu. Jesienią już nic nie capiło :wink:

Fakt,masz nieszczelna nagrzewnicę, wiec tu może inaczej sprawa wyglądać.
A sa jakieś wycieki wewnątrz alfy, czy ubywa płynu w wyrównawczym?

ubywa plynu w wyrownawczym i jak patrze pod deske na rurki od nawiewow to widac plyn na nich. a moglbys mi podac adres do tego schematu?

velpol napisał:
A zdarza się wam czasami czuć smród jakby siarkowodoru? - u mnie czasami jedzie zgniłym jajem jak nieco przycisnę- co to może być? Dodam że nie mam klimy.

Jak pociśniesz trochę, a potem staniesz na światłach i czuć smród zgniłych jaj to prawdopodobnie katalizator ci się kończy. Jak nie masz kata to może być coś z akumulatorem.

Amortyzatory
Powrót