[146] podgrzewane lusterka???

frynas

Nowy
Auto
FIAT CROMA 1.9 16v 150KM
wlasnie wyczytałem w instrukcii ze alfa 145 z elektrycznie regulowanymi lusterkami jest tez wyposazona w automatyczne podgrzewanie włączane razem z tylna szybą....wie ktos cos o tym....ja mam alfe 146 i elektryczne lusterka /.....czy to znaczy ze one tez beda podgrzewane????

Teoretycznie, jesli ktoś nie wymieniał luster to masz podgrzewane lusterka. Włącza sie je razem z tylna szybą.

mnie też to intryguje bo w mojej 145 podgrzewanie nie działa a lusterka sa regulowane elektrycznie. byc moze mam przepalony bezpiecznik...

W 155 też tak było,że były same elektryczne i elektr. z podgrzewaniem.

A to ciekawe... Nie wiedziałem o tym Jak tylko zrobią mi moją belle to muszę sprawdzić!!! :lol:

maciomirek napisał:
A to ciekawe... Nie wiedziałem o tym Jak tylko zrobią mi moją belle to muszę sprawdzić!!! :lol:

Widzisz zimus ile czlowiek mzoe sie dowiedziec :)) Dzieki takiem uforum :) super sprawa ! Mam tez automatic lsuterka i podgzrewnaie dziala :)

Dla uporządkowania tematu.
W 145/6 w modelach wyposażonych w elektryczną regulację lusterek, lusterka są także podgrzewane.
Podgrzewanie włącza się guzikiem od podgrzewania tylnej szyby.
Samo podgrzewanie jest procesem dosyć szybkim. Jeśli wszystko działa prawidłowo to zaparowanie lusterek powinno zniknąć w ciągu kilku krótkich minut.

no to jestem z tego bardzo happy...był u mnie problem z podgrzewaniem tylnej szyby...ale po kilku godzinach walki udało sie je uruchomic....teraz musze sprawdzic czy podgrzewanie lusterek faktycznie działa..pozdrawiam

Hmmmm... to chyba wiele osób nie wie, że lusterka są podgrzewane, nawet śledząc allegro nie spotkałem się z tym, żeby ktoś w ogłoszeniu zaznaczył tą opcję.
Ciekawe czy u mnie działa :roll:

Brzoza napisał:
nawet śledząc allegro nie spotkałem się z tym, żeby ktoś w ogłoszeniu zaznaczył tą opcję.
Ale, ale..
Ja ze trzy tygodnie temu szukałem właśnie lusterka bądź wkładu do swojej Alfy, bo jedno lusterko mam kombinowane (przyklejone nowe szkło na stare rozbite, przez co się wolniej grzeje) i właśnie zauważyłem, że lusterka były na allegro dość dobrze opisane i powiązana była jego elektryka z ogrzewaniem. Ale na pewno nie we wszystkich aukcjach jest tak pięknie.

rigobert napisał:
Brzoza napisał:
nawet śledząc allegro nie spotkałem się z tym, żeby ktoś w ogłoszeniu zaznaczył tą opcję.
Ale, ale..
Ja ze trzy tygodnie temu szukałem właśnie lusterka bądź wkładu do swojej Alfy, bo jedno lusterko mam kombinowane (przyklejone nowe szkło na stare rozbite, przez co się wolniej grzeje) i właśnie zauważyłem, że lusterka były na allegro dość dobrze opisane i powiązana była jego elektryka z ogrzewaniem. Ale na pewno nie we wszystkich aukcjach jest tak pięknie.

Może źle się wyraziłem, bo samych wkładów na allegro nigdy nie szukałem, chodziło mi o samochody, w żadnym ogłoszeniu nie spotkałem żeby miały podgrzewane lusterka, najwidoczniej mało osób o tym wie.

A dziś miałem okazję sprawdzić i faktycznie podgrzewanie działa :)

Brzoza napisał:
Może źle się wyraziłem, bo samych wkładów na allegro nigdy nie szukałem, chodziło mi o samochody,
Heh. Nie zrozumieliśmy się. Ja zasugerowałem się swoimi ostatnimi poszukiwaniami wkładów. A w ogłoszeniach z samochodami rzeczywiście uwaga o podgrzewanych lusterkach jest bardzo rzadka.

Amortyzatory
Powrót