C
czekal86
Guest
Witam
Alfa jak się okazało bierze około 1 litr oleju na......... 100 km ;/ co to może być
Alfa jak się okazało bierze około 1 litr oleju na......... 100 km ;/ co to może być
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
uszczelniacze zaworow i/ lub pierscienie.albo ma min 240 tys km albo strasznie "zaniedbana olejowo"ze cos takiego sie dzieje.czekal86 napisał:140 000 km. na początku po odpaleniu trochę dymi
lesio146 napisał:albo ma min 240 tys km
w takim razie poddaje sie.pewnie z moja(TIGA ma tez ten problem) cos nie tak.136 000 km i swinia jedna nie chce brac oleju.od zmiany do zmiany(ok 10 tys km) moze z 2 setki polknie.a recze ci ze delikatnie nie jezdze.co mam robic :shock: przedmowca wspominal o MOTODOKTORZE ze niby dobre.pomaga.z mojego doswiadczenia wynika ze nie.pozdrawiamas napisał:lesio146 napisał:albo ma min 240 tys km
Z tymi 240.000 km to nie przesadzajmy - moja BESTIA ma dokładnie tyle przejechane i bierze ok. 160 ml oleju na 1.000 km.
kozi146 napisał:P.S 2 Jak dokładnie działa ten moto doktor? Z tego co wiem to niektórzy leją go razem z nowym olejem od wymiany do wymiany. Mi znajomy mechanik powiedział ze te specyfiki moglem sobie lać jak jeszcze kadettem jeździłem ale do alfy nie poleca
juz ci pisze jak dziala MOTODOKTOR.dawno temu smigalem PF 125p.kupielem auto z przebiegiem 65 tys km i zajechanym silnikiem(slabe cisnienie oleju,i duze spalanie oleju)poradzil mi znajomy cudo pt.MOTODOKTOR.wlalam jak instrukcja przewidziala.nic nie dalo.po okolo miesiacu zdecydowalem sie na naprawe silnika.wyjolem go(po spuszczeniu oleju)jakie bylo moje zdziwienie jak ow MOTODOKTOR w formie kisielopodobnej byl sobie w misce.takie to dobre g...oran napisał:kozi146 napisał:P.S 2 Jak dokładnie działa ten moto doktor? Z tego co wiem to niektórzy leją go razem z nowym olejem od wymiany do wymiany. Mi znajomy mechanik powiedział ze te specyfiki moglem sobie lać jak jeszcze kadettem jeździłem ale do alfy nie poleca
Bardzo dobrze Ci powiedział.
jj82 napisał:motoktor powoduje zagęszczenie oleju (właśnie w/w kisiel) i w konsekwencji krótkotrwałe poprawienie kompresji silnika. Metoda od lat stosowana przez handlarzy na giełdach . Ja używałem tego środka do mojego poprzedniego samochodu Fiat Croma 2,0 i dało się odczuć różnicę. Oczywiście nie jest to panaceum na wieczność, jedynie odwleczenie naprawy głównej silnika do następnej wymiany oleju. Nie sądzę, że powinieneś się przejmować wariatorem skoro i tak szykuje Ci się remont generalny silnika a motodoktor pozwoli Ci odbyć podróż o której wspominałeś i utrzymać w miarę znośną kompresje silnika co w konsekwencji zapobiegnie zatarciu np na panewkach.