[146] Boxer - dolot powietrza.

rodik

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2,4jtd 2003r.
Witam!

Szukałem na forum nawet szukałem zdjęc żeby porównac. Otoz chodzi mi o dolot a dokladnie rure doprowadzajaca powietrze. (patrz foto)

U mnie ona(moze i u innych rowniez, chce do tego dojsc) konczy sie w zaznaczonym miejscu i jest jakies max. 5 cm od tylu reflektora i nigdzie dalej nie jest prowadzona zadnymi kanalami Nie wiem czy faktycznie stamtad ma brac to powietrze wg mnie to tam jest troszke cieplo w trakcie pracy silnika ;/ Zastanawiam sie czy nie pokierowac jej bardziej w strone "swiezego" powietrza. Szukalem zdjec na necie jak i na tym forum ale nigdzie nie bylo takiego zeby dobrze to zobaczyc, tak wiec czekam na opinie osob ktore maja taki silniczek lub wiedza jak to powinno wygladac.

Pozdrawiam.

widać ,że ktoś próbował poprawić fabrykę!!!

W zupełności zgadzam się z Luis'em - niezłą partyzantkę poprzedni właścieiel odwalił - może jakiś McGyver : :shock:
Powinni zamykać za takie coś :mrgreen:
Do pozostałych - jak powinien być skierowany wlot powietrza - pionowo w dół czy do przodu :?:

Witam, w moim boxerku ta rura schodzi za reflektorem pionowo w dół i kończy się jak na moje oko mniej więcej na wysokości połowy tablicy rejestracyjnej

tomekkus napisał:
w moim boxerku ta rura schodzi za reflektorem pionowo w dół i kończy się jak na moje oko mniej więcej na wysokości połowy tablicy rejestracyjnej

A jak jest skierowana pionowo w dół czy do przodu tj. w kierunku chłodnicy?

Też u mnie dokładnie tak wygląda - tylko się zastanawiam czy końcówka rury powinna być skierowana pionowo w dół, ale po zdjąciu widzę, że raczej tak :mrgreen:

Oj to widze ze musze u siebie doprowadzic do ladu sprawe z dolotem, co prawda ta dodatkowa rura pewnie w niczymm az tak nie przeszkadza ale brak tej koncowki rury jednak tak.

Amortyzatory
Powrót