• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146 1.9 JTD] Pytania?

J

Jajdel

Guest
Witam,

Od paru dni jestem posiadaczem Alfy 146 1.9 JTD 1999r (jest to już ta nowsza wersja). Auto zostało sprowadzone z Niemiec z przebiegiem 95 tys. km, było lekko uderzone z lewej strony, na szczeście już jest po remoncie i wszystko działa ok. Dzisiaj jadąc zauważyłem, że szyby strasznie parują ale już czytałem na forum, że te typy tak mają.

Potrzebuje lewa lampe przednia i mam pytanie czy każda lampa niezależnie od rocznika bedzie pasowala?

Jak sprawują się silniki 1.9 JTD 104KM ?

Po ilu tys. km należy wymienić rozrząd ?

co do rozrządu to jeśli nie ma książki serwisowej i nie jest to udokumentowane to najlepiej zmienić zaraz n apoczatku. Ja też niedawno kupiłem alfe z tym silnikiem, tylko ze 99 rok, przebieg 160 tys i właśnie auto jest u mechanika żeby zmienić rozrząd. nie warto ryzykować no chyba ze tak jak mowilem masz ksiązke serwisowa i tam zmiana jest udokumentowana.
pozdrawiam

Myslę że górna granicą jest 70 tys km.U mnie po tym przebiegu zaczęła szumieć rolka prowadząca pasek (SKF).Warto częściej szczególnie ze koszt wymiany jest znośny dla kieszeni :) Moja ma 150 tys km i robie drugą wymianę.Pozdr.

Mam ksiazke serwisowa ale ostatnia pieczatka jest wykonana po 40 tys.

Amortyzatory
Powrót