No uparłem się jak cholera...ale warto było bo po kilku telefonach i odwiedzeniu kilku sprzedawców, okazało się ze jest dostepny walker do 145 na zamówienie( czas oczekiwania 2-3tyg) Cena wcale nie zabójcza bo 560zł i z tego co mówił sprzedawca nawet kolektor wydechowy powinno dać się załatwić. Rozważam opcje wymiany całego wydechu za jednym razem. Kolego wiem że pojeźdze nią dłuugo albo nawet bardzo długo, i nawet jesli kupie drugi samochód to 145 nie sprzedam....bo po prostu mi szkoda. Jeśli nie będe jeżdził nią ja, to ktoś z rodziny chętnie się nią zaopiekuje

A autko systematycznie, konsekwentnie dopieszczam. W przyszłości planuje zrobić kompletny remont silnika z regeneracją głowic i wymianą wszystkiego co warto wymienić. Do tej pory wymieniłem:
Komplet sprzęgła(Valeo), świece (irydowe Denso), kable (Beru), wszystkie filtry, olej (Motul), czujnik położenia przepustnicy, lambda (oryg. dedykowany bosch), aku Bosch S4, nowy alternator i coś by się jeszcze znalazło ale nie pamiętam

W najbliższym czasie wydech, kosmetyka zewnątrz i wewnątrz...jest co robić a satysfakcja ogromna. Przyznam szczerze że parę razy mnie wkurzyła drobnostkami, ale i tak ją kocham!