[145] Regulacja spryskiwaczy

• Autor wątku Autor wątku Magic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Magic

Guest
Az wstyd zapytac.

Pewnie jestem malo spostrzegawczy, ale...
jak do ku..y ned..y ;|/ wyregulowac w alfie 145 spryskiwacze przedniej szyby, zeby nie dostac w zeby od kierowcy auta jadacego za nami :D ?

Nie wiem czy to przypadlosc mojego egzemplarza, ale celem dla spryskiwaczy w mojej 145 jest tylna czesc dachu i wszystko co znajduje sie dalej.

Tak z grubsza popatrzylem i nie za bardzo widze tam jakakolwiek regulacje.

Spryskiwacze regulujesz ręcznie, z tym, że ruchome są te same metalowe końcówki z których leci płyn. Cała czarna obudowa od końcówek od spryskiwaczy jest nieruchoma.

Dokładnie- najlepiej użyć do tego celu (regulacji) igły. Wkładasz w dyszę i regulujesz. Oprócz igły niezbędne jest też duużo cierpliwości :wink:

apropo spryskiwaczy na przedniej szybie dziala mi tylko jeden i nie wiem jak dojsc gdzie sie zje... a po drugie plyn mi ciagle pita a nie widac wycieków

A najlepiej jak nalejesz sobie wody do zbiornika (żeby nie tracić płynu) wsadzasz drugą osobę do środka (żeby włączała spryskiwacz) i odpalasz silnik (jest większe ciśnienie) i regulujesz tak jest najlepiej.
Sam się wnerwiam z tymi dyszami np. po myjni są rozregulowane. Zastanawiam się czy ich na stałe nie ustawić.

wielkie dzieki wszystkim

myslalem zeby na sile poprzesuwac te male elementy (koncowki), ale nie bylem do konca przekonany, ze jest to element ruchomy i balem sie polamac

ale widze z tego co piszecie to jest wlasnie jedyna sluszna droga

Amortyzatory
Powrót