[145] pomocy nie chce odpalić

• Autor wątku Autor wątku lukaswisniewski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukaswisniewski

Guest
Tak jak w temacie potrzebuje pomocy, wsiadam dzis rano i d..pa kręci i nic jedyne co może byc dziwnego to że po przekeceniu lkuczyka jak gasną kontrolki to ta od wtrysku raz gaśnie a raz nie tak na zmianę, ale wczoraj przyjechałem do domku normalnie (nigdy nie było takiego problemu) a do podłączenia pod kompa to mam 50 km do szczecina.

Pomóżcie mi ją wskrzesić co bym dojechał chociaż do mechanika???

Sorka że tak post pod postem ale naprawde nie mam co zrobic z samochodem bo u mnie nie mają komputera a nie mam jak holować 50 km

prosze o odpowiedz ----czy normalne że pompa paliwa do momentu zgasnięcia kontrolki hałasuje tak że przy otwartych drzwiach ją słychać(takie buczenie) :|?: doszukuje się juz wszystkiego bo nie wiem co robić

Drogi kolego

przerabiałem to jakieś dwa miesiące temu
czujnik wału do wymiany
myslę że inni użytkownicy tez się ze mną zgodzą

pozdrawiam

U mnie tez tak było
silnik kręcił, lecz wspomniana kontrolka wtrysku nie gasła po przekręceniu kluczyka

najlepszym sposobem aby upewnić się że jest to czujnik wału należy odkręcić świecę
czynnośc do wykonania w dwie osoby - jedna patrzy czy jest iskra, druga przekręca kluczyk
nie ma iskry, nie ma impulsu na cewki - w BOxerze są dwie

dzięki za popowiedzi----koledzy!!!
Na szczęście udało mi sie znaleźć komputer do naszych belli w mojej mieścinie :) i na środę sie umówiłem, a do tego czasu d..pa nie pojeżdżę :cry:
jak juz to ten czujnik wału bo aku jest ok

a tak przy okazji jak to jest ten czujnik wału-- to jaki jest jego koszt do TSa

jeszcze raz dzięki wszystkim

Dokładnie jest to czujnik położenia wału korbowego, kupić pewnie będzie można w granicach 100-150zł.

Od siebie mam pytanie dodatkowe, czy kontrolka wtrysku ma gasnąć po przekręceniu kluczyka? bo u mnie gaśnie dopiero po odpaleniu silnika.

ja moge od siebie napisac ze przerabialem kiedys CPW i zadnych zamiennikow nie znalazlem.. do tsow bylo kilka rodzajow Boscha o roznych numerach... akurat mialem pecha ze moj kosztował 300zł...

A u mnie przekaznik byl walniety ktory zalacza dwa inne pozostale.Nie bylo napiecia na cewkach i pompie paliwa.Moze zdechl Ci przekaznik od cewki.Masz iskre na swiecach?

Nie sprawdzałem czy mam iskrę , ale co gorsze to ta kontrolka zaczęła już gasnąć za każdym razem a zapalić dalej nie chce (trochę czuć paliwem na zewnątrz ale moze to od dłuższego kręcenia)z diagnozą muszę czekać do środy, ale już sie martwię bo wszystko niby ok a nie zapala (czasami ma tylko taki odruch jakby chciał drgnąć) i d...pa a teraz ile kombinowania mnie czeka żeby ja na hol podczepić i zderzaka nie urwać no ale co zrobić dam znać jak sie dowiem co belli dolegało.

no to raczej nie jest czujnik polozenia wału bo jak on jest uszkodzony to komp tez wtryski odcina

rigobert napisał:
A nie masz standardowego oczka do holu po lewej stronie

no właśnie ze nie mam nic do podczepienia, ale wyjąłem halogen i przez ten otwór spróbuje podczepić---a wy jak macie to rozwiazane- wkręcane oczko czy na stałe z przodu

???
Alfista napisał:
raczej nie jest czujnik polozenia wału bo jak on jest uszkodzony to komp tez wtryski odcina
tez mi sie wydaje ze nie ten czujnik ale od tego sie zaczeło--od wywalania kontrolki po zgasnieciu wszystkich ale ustało

Jeszcze jedno jest szansa ze na pych pójdzie????? --czy nawet sie nie meczyc i nie próbować jutro tylko pod taxi na hol ?

Amortyzatory
Powrót