[145] CLIMA SYSTEM.POMOCY

bazyl_78

Nowy
Auto
155 2,0 8v
proszę o pomoc w sprawie klimy.problem polega na tym ,że podczas załączania klimatyzacji po jakimś czasie powinien sie załączyc wentylator ,a tu dupa:).klime dzis sprawdzana pod względem szczelności układu i pozimu freonu (sprawdzanie z kontrastem) i wszystko ok,ale klima nadal nie chłodzi. czy może ktos ma pomysł co z tym fantem zrobić i czy ktos wie gdzie możę znajdować sie jakis przekażnik lub bezbiecznik odpowiedzialny za to ustrojstwo(wentylator załącza sie po osiagnięciu temperatury przez silnik zaraz po przekroczeniu 90st na wskazniku ).Z GÓRY DZIEKUJE ZA RADY.POZDRAWIAM ALFAHOLIKÓW
ALFA 145 1,4 TS 99R

Mam podobny problem, co prawda jeszcze nie sprawdzałem szczelności mojej klimki. Ale nie wykluczam że to może być wina bezpiecznika, przekaźnika lub czegoś innego związanego z elektronika. W poniedziałek prawdopodobnie jadę do warsztatu żeby sprawdzili czego to wina. Trzeba prędko uporać się z tym problemem bo robi się coraz cieplej. Jak dowiem się co było przyczyną to napisze.

sprawa wyjaśniona padł czujnik przy wentylatorze jakis tam rezystor czy cos .wszystko ok lodóweczka chłodzi jak trzeba ,koszt na szrociku dostałem za 20 zł z fiata bravo,serwis 200.pozdrawiam

Mógł byś opisać co wymieniłeś lub jakąś fotkę walnąć, mam taki sam problem miałem jechać na sprawdzenie ale nie dotarłem, brak czasu a bez samochodu to jak bez ręki.

co to za rezystor? ta taka cewka na wentylatorzE? ona jest potzebna? bo ja ja wywalilem bo pekla...

Amortyzatory
Powrót