[145] Brak podświetlenia zegarka

pavvel

Nowy
Auto
156 '00 1.9 JTD 105KM
Kupiłem swoją włoszkę z niedziałającym zegarkiem. Przynajmniej tak mi się wydawało do przedwczoraj :) Siedząc w środku i czekając na ojca spojrzałem na niego pod odpowiednim kątem i zauważyłem z trudem, że zegarek jednak działa i coś tam można dojrzeć. Cyfry wyświetlają się, ale tak naprawdę nic nie widać i wygląda jakby w ogóle nie działała. Zegarek ten jest jakoś podświetlany? Padła żarówka? Jeśli tak to wiece jak się dobrać do niej zeby ją wymienić?

z tego co widzialem u siebie sa to wyświetlacze takze raczej to nie zalezy od zarowki to podswietlenie poprostu wyswietlacz musial ci wylac

Wygląda mi to na zwykły kwarcowy wyswietlacz, taki jak np. w zegarkach na rękę, ściennych itd.. Gdyby wylał to nic by nie było na nim widać a jest tak, że jak się przyjrzę pod odpowiednim kątem pod światło to można dojrzeć cyferki i godzina normalnie jest wyświetlana. Dlatego pytałem czy zegarek ten normalnie świeci na jakiś kolor, czy tylko przy włączonym zapłonie itd.? Nie miałem okazji widzieć działającego na własne oczy więc nie wiem...

Może kostka nie kontaktuje trzeba ją dociśnąć.

Dzięki koledzy! W weekend tam zajrzę bo muszę też wymienić żarówki od podświetlenia konsoli nawiewu więc przy okazji muszę dojść do ładu z tym zegarkiem. Wtedy już cała konsola będzie jak nowa :)

cześć!

pare dni temu wymieniałem żaróweczke która podświetla zegarek ;)
musisz zdjąć panel środkowy,
odkręcić panel na którym sie znajduje zegar, przycisk od awaryjnych i halogenów
rozkręcić (tam chyba jest taka malutka gwiazdka potrzebna zeby odkręcić śrubki) i masz taką żaróweczke (W1,2W):
prod_min_1228.jpg

zapłaciłem 2,4zł! :evil:

:lol:
Demontaż konsoli

pozdro

ulala... co za zaszczyt :mrgreen: <piwo>

szkoda tylko ze zdjęć nie zrobiłem ;//

Amortyzatory
Powrót