• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] Bagażnik dachowy

M

monter

Guest
Witam,
może mi ktoś powiedzieć jaki bagażnik dachowy pasuje do AR145?

Na aukcji było coś takiego jak na zdjęciach, podobno pasuje do modelu 155 (>1992r), spasuje i do innych modeli?

285397395

285397395ts5.jpg

2853973953qh8.jpg

W sumie to nie wiem jak sie go mocuje, pod uszczelką widzę tylko takie dwa bolce po obu stronach samochodu...

Re: Bagażnik dachowy

monter napisał:
Witam,
może mi ktoś powiedzieć jaki bagażnik dachowy pasuje do AR145?

Na aukcji było coś takiego jak na zdjęciach, podobno pasuje do modelu 155 (>1992r), spasuje i do innych modeli?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W sumie to nie wiem jak sie go mocuje, pod uszczelką widzę tylko takie dwa bolce po obu stronach samochodu...
Polecam orginał. Brak problemów z montażem i wygląd o wiele lepszy.

Ja mialem taki włoski Prealpiny i pasowal bez problemu ale byl dedykowany specjalnie do Alfy 145/6. Chociaz do Alfy pasowal tez od Fiata Tempry. Tak wiec ten powinien pasowac.

Ile kosztuje oryginał?

Kurcze, zaglądałem tam pod uszczelkę i jest taki mały bolec (zrobię foto później), jakoś nie mogę sobie wyobrazić mocowania tego bagażnika...

Mam bagaznik dachowy oryginał i fakt wygląda super i fukcjonalny jest.Ale po roku jeżdżenia mam go dosyc nie dość że hałasuje jak cholera to podnosi spalanie nawet na pusto.Jeśli trasa jest w miare szybka tak do 140-150 to hałas jakby wszystekie okna były otwarte a spalanie minimum 1 litr więcej.Z założonym bagażnikiem cięzko jest zejść na trasie poniżej 5 litr.Ale parę rzeczy nim przewiozłem :lol:

Odgrzeję trochę temat. Sezon w pełni więc przyszedł czas na zakup bagażnika do Alfy. Niestety nie mam pojęcia jak się do niego zabrać. Z przodu znalazłem 2 bolce - myślę, że tam jest montowana belka przednia, ale tył ?? Czy ktoś z szanownych Alfisti ma w swojej 145 bagażnik i mógłby napisać jak go zamontować?! Będę bardzo wdzięczny.

Aha znalazłem na allegro bagażnik do 145/146 i domyślam się, że 146 ma również z tyłu takie bolce, ale jak to się ma do 145?

http://www.allegro.pl/item512776017_aluminiowy_bagaznik_dachowy_alfa_145_146.html

Amortyzatory
Powrót