1.9jtd 150 chiptuning Wrocław

damyan90

Nowy
Auto
Alfa 156 1.9jtd 115KM 2005r
Witam,

czy ktoś miał niedawno (w okresie roku) do czynienia z zakładem "autoseba" z Wrocławia?
Mają teraz promocje w kwietniu na chiptuning dla marek: Alfa Romeo, Opel i Fiat - 400zł.

Wg tego co pytałem to cena obejmuje diagnostyke przed i po oraz soft jest robiony indywidualnie pod auto na podstawie oryginalnej mapy.

Niestety czytałem raczej złe opinie na stronach/forach, ale z datami 2008-2011 powiedzmy. Nie wiem czy coś się zmieniło od tej pory, ale przy w miare aktualnych wpisach, opinie są raczej pozytywne. 400 to fajna okazja, dlatego szkoda byłoby przegapić. Z drugiej strony, nie jestem przekonany co do firmy, chociaż nie miałem styczności jeszcze.

dorobili się już chociaż hamowni stacjonarnej?
3 lata temu wyłączyli mi egr za 400

Ja tam w cuda nie wierzę i za 400 to masz tak na prawdę dwie opcje według mnie:
1. Gotowiec i koleś trochę przy laptopku poklika żebyś miał uczucie że indywidualna robota- zadzwoń i się spytaj ile to zajmuje
2. 400 to cena wyjściowa i jak coś wyskoczy to + ileś (mój kolega wymieniał silnik 6 tysi z robotą miało być, ale były ukryte koszta i wyszło 12- nawet fakturę w takim wypadku wystawił)

Ostatnia edycja:
W okolicach Krakowa, Katowic czy Gliwic o ile pamiętam masz najlepszych speców w kraju od tych silników. Poszukaj na forum. Te 200-300 km to nie daleko, a w zamian masz pewność że robota będzie zrobiona jak trzeba i turbina nie poleci w kosmos.

o autosebie z tego co czytałam to też same kiepskie opinie. Za to słyszłam bardzo dobre o 44tuning :) http://www.44tuning.pl
sama sie nad nimi zastanawiam. Okolice opola , wiec nie jest to daleko z Wro :)

dziwne, bo ja ani jednej pozytywnej opinii na temat 44tuning nie widziałem. reklama została opłacona czy o co chodzi?

imo jak we wro to www.evodynamics.pl - nie jednego jtd już zrobił, wszystkie jeżdżą, problemów brak.

taaak , miliony zarobiłam :D mowie co wiem od osób które tam robiły i namawiają mnie żeby tam też zawitać. niezłe masz urojenia kolego ;)

Sorry, ale wy do Cinsoftu to macie 2 godzinki bardzo spokojnej i przepisowej jazdy, po jaką ....... szukać jakiegoś pajaca w okolicy co w życiu zrobił kilka JTDków, jak nieopodal macie kogoś kto ich dziesiątki przez łapy przepuścił. Jak za drogo to na grupowej będzie taniej i na pewno nieporównywalnie pewniej

No i właśnie dlatego zapytałem. Generalnie to mogę to zrobić na śląsku bo też stamtąd jestem, więc średnio raz na miesiąc/dwa tam przebywam.
Pojawiła się promocja więc zapytałem, ale chyba rzeczywiscie nie ma co oszczędzać (prowizorycznie).

Sorry, ale wy do Cinsoftu to macie 2 godzinki bardzo spokojnej i przepisowej jazdy, po jaką ....... szukać jakiegoś pajaca w okolicy co w życiu zrobił kilka JTDków, jak nieopodal macie kogoś kto ich dziesiątki przez łapy przepuścił. Jak za drogo to na grupowej będzie taniej i na pewno nieporównywalnie pewniej
kolejna bzdura... że niby cinek jako jedyny na świecie ogarnia jtd?

siewcu ja program od cinka z mojej wywaliłem, bo alfę na jego Sofcie można było porównać do świni;)
Mam teraz lepszy i naprawdę był indywidualny pełną gębą
Tak więc jego obrońcą nie raczej nie można mnie nazwać, wręcz odwrotnie, ale czy znasz kogoś kto by miał większe doświadczenie w tamtych stronach w znajomości JTDków?????????
Bo na pewno jakiś ciul co zrobił 10 może 20 sztuk to przy nim dziecko

to teraz jeszcze sprecyzuj na czyj temat padły określenia "ciul" i "pajac", żeby była jasność. i nie wykręcaj się, że to nie było w stronę żadnej konkretnej osoby, bo wiem, że to jest sprecyzowane.

W czyją stronę są sprecyzowane określenia????????
Napisz mi bo ja nic nie widzę takiego i raczej są to określenia ogólne, ale głupi wsioch jestem to potrzebuję wyjaśnienia
A może jeszcze wytłumaczyć ci porównanie do świni?????
Ale ogólnie jak ty zadałeś pytanie to teraz może ze swojej łaski odpowiesz na moje- czy ty w prawdziwym życiu też tak się na wszystkim znasz i wszystko wiesz??????

Siewcu, pracujesz Ty, ojciec, brat, firma kumpla czy co? bo 100 raz na forum widzę Twój post z linkiem www.evodynamics.pl, a do innych się rzucasz, że płacą im za reklamę, taka mała dygresja.

ja tam nie pracuję, nikt z mojej rodziny też nie, polecam tylko człowieka o którym wiem, że się zna na tym co robi i jest kompetentny. a co do płacenia za reklamę - no cóż, poszukaj w internecie o ilości spraw w sądzie przeciwko 44tuning o uszkodzenie samochodów/sterowników, jak nie znajdziesz pozytywnej opinii na temat tej firmy to może zrozumiesz co miałem na myśli...

Witam,

oraz soft jest robiony indywidualnie pod auto na podstawie oryginalnej mapy.

Ktoś mnie może oświecić , czy każda alfa 1.9 16V 150hp ma inną mapę :cool: pisaną w fabryce -
że soft robimy na podstawie orginalnej mapy ? WTF? co to za tekst.
Co złego jest w pro gotowcach ? zrobionych z głową i na temat ?
A może jest coś bardziej złego w ambicjach jakiegoś magika który myśli że wie i podciąga parametry tak żeby auto jeździło :D
Przypominają mi się wątki gdzie mapa u tunera jest wysyłana do ( jakiegoś magia - pro zakładu ) i wraca profesjonalnie zrobiona (to dobre zapewne na podstawie orginalnej mapy).
Bez obrazy dla tunerów , bo chłopaki wiedzą jak i gdzie ustawić odpowiednio moment obrotowy wg potrzeb klienta i kilka innych spraw , mają twż wiedze jak bezpiecznie wgrać program i zmierzyć moc.
Ale bez przesady z tą magią .
pozdro

jak to takie proste, to pokaż tu adresy kilku podstawowych map, żebym mógł sobie w winols znaleźć :) a skoro gotowce są takie świetne, to ciekawi mnie, dlaczego żaden szanujący się tuner ich nie używa....

A ja obstawiam że większość używa gotowych mam jako bazy a reszte parametrów ustawia indywidualnie wg potrzeb klienta.
Adresy map można znaleźć u kolegi który ma wgraną mapę bo jeżeli chodzi o takie z internetu no to wiadomo że tam może być sieczka.
I wcale nie mówie ze to takie proste , dla niektórych wymiana żarówki nie jest prosta (to nie żart) i jak ktoś nie wie jak to kompletnie ugryźć to po to są tunerzy - oni znają się na żeczy i mają doświadczenie.
pozdro

a nie masz racji, bo nikt gotowców nie używa. nie masz zielonego pojęcia o tym jak wygląda chiptuning, gadasz jakieś bzdury o szukaniu adresów map u kolegi... a nie wiesz tak naprawdę o co mi chodzi i co to jest adres mapy :D

wybieram sie do bmg tuning wrocław , na moda swojej alfy, czy ktos moze polecic ta firme?

Amortyzatory
Powrót