[159] 1.9 p0091 + DPF

micpan94

Nowy
Auto
159 Ti
Hej,
Mam taki problem w mojej 159 2008r 1.9 150KM 16V, podczas procedury wypalania DPF wyskakuje check engine, silnik wchodzi w tryb awaryjny. Po podłączeniu do kompa wyskakuje p0091. Wymieniłem wszystkie płyny, filtry w tym paliwa. Błąd dalej wyskakuje. Nie mam pojecia co robic, ma ktos jakis pomysl? ew Czy ktos moze pomoc, moge podjechac 200km od Katowic. Proszę pomóżcie

Jaki jest opis bledu

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Hej,
Mam taki problem w mojej 159 2008r 1.9 150KM 16V, podczas procedury wypalania DPF wyskakuje check engine, silnik wchodzi w tryb awaryjny. Po podłączeniu do kompa wyskakuje p0091. Wymieniłem wszystkie płyny, filtry w tym paliwa. Błąd dalej wyskakuje. Nie mam pojecia co robic, ma ktos jakis pomysl? ew Czy ktos moze pomoc, moge podjechac 200km od Katowic. Proszę pomóżcie
Miałem podobnie. Jedź na drogę ekspresowa lub autostradę z podpiętym kompem. Jak tylko zacznie się wypalanie i wyskoczy błąd skasuj go i dalej wypalaj dpf, pilnuj by obroty były jak najbliżej 3000 cały czas jak się wypala.
Generalnie ciągle obserwuj zakładkę parametry odnośnie przebiegu wypalania i doraźnie kasuj błąd jak wyskoczy. Po wszystkim powinieneś mieć spokój. U mnie ta metoda pomogła.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót