1.9 JTD 16v 140 km pare problemów

Na tak moj blad teraz caly moj swiatopoglad padl hehe bylem przekonany ze mam pompowtryski a tu du... Czlowiek jednak uczy sie cale zycie.

JTD ma wtryski nie pompowtryski

Logi na 3 lub 3 biegu jednistaje przyspieszajac od 1500br do 4300obr z gazem w podlodze nie przerywajac.

Robiłem tak jak mówisz korekty paliwa i egr tyle ze na 4 biegu od 2000 do 4000 tys obrotów
korekta egr.jpg

Tu chyba chodzi kolega o logi zapisane w notatniku ktore zapisywane sa w folderze z programem diagnostycznym.

Co do wtryskiwaczy wedlug mnie 1 i 3 wtryskiwacz do czyszczenia/regeneracji. U mnie tez 1 i 3 w tym ze 3 byl jeszcze na granicy ale wymienilem oba.

Ostatnia edycja:
Mnie sie udalo wyczaic ob juz od jakiegos czasu czekalem az pojawia sie wtryskiwacze w dobrej cenie i udalo mi sie wychaczyc 2 za 290zl z dokumentami swiadczacymi o regeneracji na maszynie eps 200.
Regeneracja to pewnie od ok 300zl w gòre oczywiscie za sztuke

Co do wtryskiwaczy wedlug mnie 1 i 3 wtryskiwacz do czyszczenia/regeneracji. U mnie tez 1 i 3 w tym ze 3 byl jeszcze na granicy ale wymienilem oba.

Jesteś pewien ze 1 i 3 jest uszkodzony ?

Wtryski były na sprawdzeniu i wyszło ze są w normie

Troche przelewaja w poruwnaniu do tych dwuch zrob prube przelewowa ale to tez nie da konkretnego pogladu na ich stan moze masz jeszcze niech ktos to potwierdzi
Nie mam swoich logow ale korekty u mnie sa bliskie zeru nawet przy obciazeniu na wszystkich cylindrach :)

Ostatnia edycja:
Wtryski dzisiaj sprawdzone jeszcze raz w innym zakładzie i diagnoza że wtryski są w dobrym stanie .
Jaka może być przyczyna że te wtryski wychodzą gorzej niż pozostałe ?
1 wtrysk był wymieniony przeze mnie bo wcześniejszy lał a 3 ma inny numer czyli też był wymieniany i z tymi wtryskami jest problem . Możliwe że wtryski nie są zaprogramowane/zaadoptowane i przez to się tak dzieje ?

Całkiem możliwe moze zapytaj cinka albo innego fachowca. Mozliwe bgy bys tego jednego zakodowal lub podmienil a ten z koncowka 111. Sprubòj zakodowac go fiatecuscan.
Mozesz jeszcze posprawdzac regulator cisnienia paliwa w moim byly zjechane oba oringi ale u mnie to nie wplywalo na wysokie korekty ale sprawdzic mozesz no i czujnik cisnienia paliwa w listwie wtryskowe.
Co mi jeszcze doglowy pr,yszlo to moze ktos mape paliwa skopal i przewalil dawke ogólna ale pewnie masz ori soft ecu. U mnie ktos juz dlubal przu mapach ale to jeszcze w wloszech wlasciciel

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót