[GT] 1.9 GTek

marcin3jp

Nowy
Auto
MX-5
Witam,

Znajomi mówili nie kupuj Alfy, bo się psuje. Bzdura. GTka mam już 3 tygodnie i się nie zepsuł :D

2007 rok, 120 tys. przebiegu, myślę, że w miarę realny - ostatni wpis w ASO (koniec 2011 roku) po sprowadzeniu z Belgii - 37 tys. przebiegu. W Polsce jeden właściciel, dojazdy do pracy w Warszawie, jak mówił krótkie odległości. Poza lakierowaniem w ASO w Belgii lewego przedniego błotnika auto bezwypadkowe, ale ma ryski wgniotki itp... Poprzedni właściciel pracował w Mordorze, a ciężko tam z parkowaniem. Według EPERa egzemplarz bez DPFa.

W zeszłym roku wymienione:

-Sprzęgło
-Termostat
-Rozrząd
-Zawór EGR

U mnie po zakupie wymienione wszystkie filtry, przednie dolne wahacze (TRW) drążki i gumy stabilizatora.

Z samochodu jak na razie jestem bardzo zadowolony, oby jak najdłużej ! :) Poniżej zdjęcia.

Mam też kilka pytań odnośnie samochodu.

1. Czy ta półka nie powinna być jasna, w kolorze siedzeń ?

- - - Updated - - -

2. Czy czegoś nie brakuje w zaznaczonym obszarze ?Jakaś osłona coś ? Czy wszystko jest ok ?

A GT (12).jpg

3. Czy w tym miejscu też wszystko jest ? Jakieś konkretne przeznaczenie tych wycięć ?

A GT (15).jpg

4. Błagam wytłumaczcie mi jak działa nawiew w Alfach. Mam nadzieję, że jest tak u każdego i nie mam żadnej usterki.Zgłupiałem...

-Mam ustawioną temperaturę jak na poniższym zdjęciu. Świeci się jedna lampka przy przycisku "AUTO"

A GT (9).jpg

-Po zmniejszeniu do najniższej temperatury sama włącza się klimatyzacja, zmienia z nawiewu na stopy na środkowe oraz włącza się lampka przy literce A. ( w ogóle co ona oznacza ? ) (zdjęcie poniżej)

A GT (10).jpg

- Po podwyższeniu temperatury do np. 20 stopni znowu postanawia zmienić nawiew na stopy, włącza się obieg zamknięty i włącza się druga lampka przy opcji "AUTO" Po co są dwie ?

A GT (11).jpg

Będę wdzięczny za odpowiedź :P

Załączniki

• A GT (12).jpg
    A GT (12).jpg
    62.9 KB · Wyświetleń: 0
  • A GT (15).jpg
    A GT (15).jpg
    55.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
2. Czy czegoś nie brakuje w zaznaczonym obszarze ?Jakaś osłona coś ? Czy wszystko jest ok ?

Taka osłona - na allegro 80zł - link

450.jpg

3. Czy w tym miejscu też wszystko jest ? Jakieś konkretne przeznaczenie tych wycięć ?

451.jpg

To ta gumka po prawej - na allegro za 20zł - link
(ze 147 ma inną długość z tego co pamiętam)

Ostatnia edycja:
Polecam przeczytać instrukcję obsługi samochodu aby zapoznać się sterowaniem klimatyzacji.

Polecam przeczytać instrukcję obsługi samochodu aby zapoznać się sterowaniem klimatyzacji.
Akurat mam ten sam problem co zakładający temat-niestety Twoja rada średnio mi pomoże- słabo znam włoski :(
Oczywiście reszta GT na forum prawilnie z polskiego salonu z polską instrukcją ;)

Dzięki chłopaki , teraz mi aż głupio,że nie wpadłem na tak oczywiste rozwiązanie :)

Najprostsze rozwiązania, wydają się najtrudniejsze.

Amortyzatory
Powrót