• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146] 1.7 boxer falujace obroty

• Autor wątku Autor wątku sk8er
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    obroty
S

sk8er

Guest
Witam. mam problem po rozgrzaniu samochodu faluja mi obroty na luzie i po chwili zgasnie. jest tak na benzynie i na lpg? czy ten boxer ma silniczek krokowy?

Ma, trudno go nie zauważyć, jest na samym "przodzie" kolektora ssacego.
Kontrolka awarii Ci się nie świeci?

nie mam takiej kontrolki :P chodzi o to cos co jest zaznaczone na zdjeciu z wezem od podcisnienia? bo w 1.6 jest troche mniejszy i inny ten silniczek krokowy :P

??

Masz taką kontrolkę, potocznie nazywa się ją "marchewą". Tak to silniczek krokowy.

aha myslalem ze to jakis czujnik podcisnienia :P tak czasem sie zapali i zgasnie jak wcisne gaz... ale jak mowie gasnie na wolnych... w sumie bylo wszystko okey dopoki nie jechalem 140km/h ;P

aha myslalem ze to jakis czujnik podcisnienia :P tak czasem sie zapali i zgasnie jak wcisne gaz... ale jak mowie gasnie na wolnych... w sumie bylo wszystko okey dopoki nie jechalem 140km/h ;P

Więc teraz najlepiej podjechać na komputer i zobaczyć błędy. Możliwe że lambda do wymiany.

Jak rozwiązałeś swój problem? Mam niestety tak samo

wykrecilem silniczek krokowy wyczyscilem go przedlumachalem waz od podcisnienia co do niego idzie reset kompa i wszystko jak ta lala

Amortyzatory
Powrót