• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146] 1.6 TS 16V Problem z obrotami

ventiv

Nowy
Auto
AR 146 1.6 TS
Witam mam problem otóż w mojej alfie jak wciśniesz gaz w podłogę to na trzecim biegu przy 4500obr musisz puścić i dodać gazu żeby przeszła dalej i jeszcze jeden problem gdy ja kupiłem kręciła do ok 7500 obr teraz tylko do ok 6500 obr. Czyściłem już przepływkę.

Witam mam problem otóż w mojej alfie jak wciśniesz gaz w podłogę to na trzecim biegu przy 4500obr musisz puścić i dodać gazu żeby przeszła dalej i jeszcze jeden problem gdy ja kupiłem kręciła do ok 7500 obr teraz tylko do ok 6500 obr. Czyściłem już przepływkę.
Przepływki się nie czyści to się wymienia jak padnie, już się o tym przekonałem. Sprawdź tak jak wyżej na odłączonym przepływomierzu, jeśli się poprawi to znaczy że przepływka do wymiany. Przygotuj się równierz na sondę lambda bo uszkodzona przepływka lubi z nią robić cuda. koszt sondy i przepływomierza ok. 500 zł za części Boscha. Robota we własnym zakresie około 30 minut o ile sonda nie jest ostro zapieczona. Sonda tylko Bosch i z gotową wtyczką nie uniwersalną bo będzie więcej kombinacji w podłączeniu niż to warte. Uważaj przy zamawianiu sondy ponieważ w IC mają dwie boscha jedna z gotowym wtykiem druga z uniwersalnym.

Amortyzatory
Powrót