[146] [1.4 TS] Pompa wspomagania

• Autor wątku Autor wątku Antek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Antek

Guest
Witam, mam pytanie czy się da tak jak myślę i czy to dobre rozwiązanie. Odkręciło mi się koło pasowe z pompy wspomagania i przy okazji śruby poharatały gwinty w pompie. Czy można je po prostu prze gwintować na większe?? Czy to będzie przeszkadzało?? Bo nie wydaje mi się. No i druga sprawa jak to ustrojstwo wyciągnąć żeby czegoś nie zepsuć co z tym olejem zrobić??

Jak cos zle napisze to mnie poprawcie ;) Płyn mozna spuscic, najlepiej to odkrecajac dwa wezyki od chlodnicy (przy zderzaku od spodu), podstawic buteleczke i git :) Zeby do pompy dobrac sie... trzeba z gory odkrecic zbiorniczek od plynu. Zdjac pasek z kól. I ja alternator luzowalem sruby i chyba jedna wyciagalem, tak zeby dalo sie go na bok przekrecic -tu uwaga zeby przewodow nie powyrywac. Od pompy kolko - zdemontowane musi byc. To tak mniej wiecej co pamietam...

niestety nie wiem jak to wyglada w 146 bo szczerze mowiac nie wiedzialem co ma nawet pod maska ale robilem to ostatnio w GTVce

PS
gdzies jeszcze powinienem miec rozwalona pompe z 2.0TS jesli jestes zainteresowany to moge sam trójkat do ktorego jest przykrecane kolo wysłac ;) sprawdz tylko wymiary samego "montarzu" i odleglosc otworow oraz srednice otworu na walek jak by co to PW :)

Amortyzatory
Powrót