Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Plastiki, czy malował ktoś?

medzik
    Gość

Domyślnie Plastiki, czy malował ktoś?

Witam.
    Na forum spotkałem się z oklejaniem wiadomych plastików konsoli folią 3M. Natomiast folia ta może odchodzić, zastanawiam się nad ich przemalowaniem i tu pytanko, gdzie to zrobić, u profesjonalnego lakiernika?? malował ktoś te plastiki? ile to trwa i jak to wygląda od strony kosztów?

Mareczek1122
    Gość

Domyślnie

Hej

Ja malowałem wloty powietrza (tył) na podłokietniku bo łuszczyła mi się ta guma którą jest to pokryte zmatowałem to papierem odtłuściłem i dałem lakiernikowi-koledze pomalowałem na czarny połysk efekt super zastanawiam się czy całego podłokietnika nie pomalować

medzik
    Gość

Domyślnie

Myślisz wobec tego, że spokojnie można podejść do lakiernika żeby zdemontował te plastiki i je odpowiednio wylakierował?

Mareczek1122
    Gość

Domyślnie

Najlepiej zdemontuj je sam i na przykład przygotuj to na pewno będzie taniej...nie wiem czy lakiernik podejmie się demontażu musisz już z nim to osobiście ustalić

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Kolego sam lepiej sobie to zdemontuj, bo wątpię, żeby jakikolwiek lakiernik chciał się bawić w zdejmowanie tych plastików. Poza tym jest wielka szansa, że Ci to połamie, bo nie będzie wiedział jak to ogarnąć. Odnośnie tego, jak zdemontować plastiki było wielokrotnie na forum pisane - wystarczy poszukać, ale podam na tacy:

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...w_wnetrza.html
    http://www.forum.alfaholicy.org/159_...oli_159_a.html

Ja malowałem pastiki i demontowałem praktycznie samodzielnie. Malował mi to znajomy, za całość malowania zapłaciłem 70 zł - w tym jeszcze pomógł mi zdemontować plastik kierownicy, bo to akurat jest sprawa dość problematyczna, jak ktoś nie wie jak dokładnie to zrobić.
    generalnie nie warto demontować tych cienkich listew, bo one się nie przybrudzają. Oczywiście można to zrobić, ale ja zdemontowałem konsolę centralną, plastik kierownicy i wokół mieszka zmiany biegów - dobrałem sobie kolor taki jak reszta i jest git.

Folie 3M odradzam - kolega Czarny_28 miał w 159 założoną taką folię i jak wnętrze auta się nagrzeje latem, to wyskakują bąble. Widziałem to na własne oczy, a on z pewnością potwierdzi, jak tu zajrzy. Poza tym jak mam być szczery to oklejenie folią wcale nie wygląda tak super, jak to mogłoby się wydawać.
    Ostatnio edytowane przez mariuszoles ; 17-08-2012 o 20:53

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

CZarny malowal swoje i jest chyba zadowolonyjest jeszcze opcja hydrografiki ale koszt ok 550zl za te trzy elementy

Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

No malował, bo wcześniej miał folię 3M i nie był zadowolony.

Mareczek1122
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mariuszoles Zobacz post
    Kolego sam lepiej sobie to zdemontuj, bo wątpię, żeby jakikolwiek lakiernik chciał się bawić w zdejmowanie tych plastików. Poza tym jest wielka szansa, że Ci to połamie, bo nie będzie wiedział jak to ogarnąć. Odnośnie tego, jak zdemontować plastiki było wielokrotnie na forum pisane - wystarczy poszukać, ale podam na tacy:

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...w_wnetrza.html
    http://www.forum.alfaholicy.org/159_...oli_159_a.html

Ja malowałem pastiki i demontowałem praktycznie samodzielnie. Malował mi to znajomy, za całość malowania zapłaciłem 70 zł - w tym jeszcze pomógł mi zdemontować plastik kierownicy, bo to akurat jest sprawa dość problematyczna, jak ktoś nie wie jak dokładnie to zrobić.
    generalnie nie warto demontować tych cienkich listew, bo one się nie przybrudzają. Oczywiście można to zrobić, ale ja zdemontowałem konsolę centralną, plastik kierownicy i wokół mieszka zmiany biegów - dobrałem sobie kolor taki jak reszta i jest git.

Folie 3M odradzam - kolega Czarny_28 miał w 159 założoną taką folię i jak wnętrze auta się nagrzeje latem, to wyskakują bąble. Widziałem to na własne oczy, a on z pewnością potwierdzi, jak tu zajrzy. Poza tym jak mam być szczery to oklejenie folią wcale nie wygląda tak super, jak to mogłoby się wydawać.

Możemy zobaczyć jakieś foto?mam kierownicę z wersji TI z ciemnym środkiem a panel środkowy jasny i też myślę nad pomalowaniem bo panelu z wersji TI czy w takim kolorze nie ma nigdzie dostępnego

Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Postaram się jutro albo pojutrze wstawić fotki.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no Czarny malowal malowal i jest zadowolony.Zapraszam do mojego tematu-tam mozna obczaic jak to wyglada.Jakby co to pisz pomoge Ci w demontazu plastikow(konsola,mieszek i kierownica).To naprawde jest latwe.Mozna wszystko zdemontowac w 30 minut.Gorzej troszke jest z kierownica.Tym juz mi sie zajal ten lakiernik i jego giermekale to tez wiem jak zrobic i pewnie tez bym sam juz zdemontowal.